Harababură cu numărul de teste COVID raportate în Vrancea. MS: Datele publicate, incomplete

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.03.2021 - 23:08
Harababură cu numărul de teste COVID raportate în Vrancea. MS: datele publicate, incomplete. Sursa: Inquam Photos - Octav Ganea
Câte teste COVID s-au făcut în Vrancea. Sursa: date.gov.ro

Direcția de Sănătate Publică Vrancea publică date potrivit cărora, din 1 martie până în 4 martie, a efectuat 671 de teste, nu 25, câte apăreau în datele publicate de Ministerul Sănătății. În final, MS a precizat că datele lor erau incomplete.

SHARE

În această dimineață, conform datelor publicate de Ministerul Sănătății pe platforma data.gov.ro, rezulta că județul Vrancea a efectuat în 4 martie cinci teste, iar din 1 martie până în 4 martie, 25. 

Citește aici: Județele verzi, o iluzie: Vrancea, aflat în zona verde, face numai 5 teste de COVID pe zi

Ulterior, DSP Vrancea a publicat, pe contul de Facebook, numărul testelor de COVID efectuate în județ; datele publicate de autoritățile județene fiind de zeci de ori mai mari decât cele anunțate de MS. 

DSP: 1.118 teste de COVID în Vrancea, în ultima săptămână 

„DSP Vrancea a efectuat 1.118 teste în ultima săptămână. Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 27 februarie – 5 martie 2021, 1118 teste, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 27 februarie – 203 teste, duminică, 28 februarie – 85 teste, luni, 1 martie – 40 teste, marți, 2 martie – 126 teste, miercuri, 3 martie – 162 teste, joi, 4 martie – 343 teste, vineri, 5 martie – 159 teste”, a precizat DSP Vrancea, pe pagina de Facebook. 

Numărul de teste COVID din Vrancea. MS dă vina pe „provocările tehnice”

Ulterior, Ministerul Sănătății a revenit cu precizări, spunând că datele despre testele de coronavirus nu au fost extrase integral din aplicația Corona Forms și că sunt încă „provocări tehnice”. 

„Ministerul Sănătății face următoarele precizări cu privire la procesul de transparentizare a datelor publicate pe pagina data.gov.ro care a fost inițiat ieri, 4 martie a.c.:

Datele cu privire la teste nu au fost extrase integral din aplicația Corona Forms. Acest proces de transparentizare a datelor pe pagina data.gov.ro este automat și, deoarece a fost lansat ieri, există încă provocări tehnice care sunt în curs de soluționare. Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) lucrează în acest moment la modificarea modalității de exportare a datelor, care vor fi actualizate în cursul zilei de astăzi”, precizează MS. 

În prezent, pe portalul data.gov.ro apar date modificate cu privire la numărul de teste efectuate în județul Vrancea: 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te