FOTO Institutul „Matei Balș” din Capitală a primit donație o ambulanță de 125.000 de euro

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.01.2022 - 15:05
Sursă imagine: Fundația Superbet
Sursă imagine: Fundația Superbet
Sursă imagine: Fundația Superbet

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală a primit o nouă ambulanță, donată de Fundația Superbet, în valoare de aproape 125.000 de euro.

SHARE

Joi, unitatea medicală a primit ambulanța dotată cu echipamente, iar valoarea totală a achiziției se ridică la aproape 125.000 de euro. 

„În contextul valului cinci al pandemiei, pentru care ne pregătim, noua ambulanță primită astăzi susține efortul general de a face față numărului de internări și intervenții, care vor crește de la o zi la alta, începând din a doua parte a lunii ianuarie”, a arătat directorul medical al Institutului „Matei Balș”, Adrian Marinescu. 

Președinta Fundației Superbet, Augusta Dragic, a explicat, într-un comunicat de presă, că a decis să facă această donație după ce a discutat cu conducerea Institutului „Matei Balș”, cel mai mare spital de boli infecțioase din România, și a aflat că spitalul are nevoie de o ambulanță. 

În noiembrie 2020, Fundația Superbet și INACO au încheiat o altă campanie amplă de ajutorare a 67 de spitale românești, donând concentratoare și măști de oxigen în valoare de 200.000 euro. Prima acțiune consistentă a tandemului Fundația Superbet-INACO a fost făcută la începutul pandemiei, în mai 2020, când  35 de spitale din 23 de orașe primeau echipamente de protecție și biocide, în valoare de aproape un milion de euro. 

La evenimentul de predare a ambulanței, au participat reprezentanți ai Fundației, cadre medicale și unul dintre ambasadorii Superbet, Virgil Stănescu, fost căpitan al naţionalei masculine de baschet timp de mai bine de un deceniu și singurul baschetbalist român care a jucat Euroliga, Eurocup și EuroChallange Cup.

„Sportul îi aduce pe oameni împreună. La fel sunt și acest gen de acțiuni prin care ne implicăm și ajutăm, iar Fundația Superbet are deja un palmares din acest punct de vedere. Existența ei s-a suprapus în mare parte cu cei doi ani de pandemie care ne-a schimbat viața, iar tot sprijinul acordat în acest răstimp, inclusiv acțiunea de astăzi, are drept scop restabilirea unei normalități”, a declarat Vigil Stănescu. 

Un alt ambasador al Superbet care a transmis un mesaj înregistrat la predarea ambulanței a fost și Ana-Maria Popescu (Brânză), retrasă recent din activitatea competițională, după ce a fost desemnată pentru al cincilea sezon cea mai bună spadasină a lumii: „Timpul poate fi decisiv, iar scrima, ca și alte sporturi, te învață importanța secundei. La fel, echipajul unei ambulanțe este într-o cursă contracronometru pentru a ajunge la timp și salva o viață. Este o stare de bine când particip la astfel de acțiuni și îmi doresc să mă implic cât mai mult în această luptă, mai ales că, aproape de începutul acestei pandemii, porneam eu însămi într-o cursă contracronometru de recuperare după o intervenție chirurgicală complicată”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te