„În săptămâna 28 iunie - 5 iulie au fost în teren 120 de echipe mobile formate din 486 de medici, asistenți și registratori.
S-au efectuat 221 de misiuni în teritoriu;
- pentru vaccinare în centre rezidențiale, persoane imobilizate, centre de dializă, persoane fără adăpost;
- 3.026 persoane vaccinate. Important este ca fiecare dintre noi să se informeze din surse oficiale și să ia cele mai bune decizii, pentru ei, pentru familiile lor, pentru cei dragi”, se arată într-un răspuns al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID - 19 (CNCAV) pentru Newsweek România.
Fiecare echipă mobilă a vaccinat anti-COVID, în medie, doar 4 oameni pe zi în ultima săptămână
Grupul de Comunicare Strategică a raportat joi 30 de noi cazuri de infectare cu coronavirus și 3 decese în ultimele 24 de ore. Au fost raportate 67 de decese din trecut. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 358. Dintre acestea, 57 sunt internate la ATI.
Citește și: EXCLUSIV Nici 200 de persoane vaccinate pe zi în cele opt centre mobile active din România
În ultimele 24 de ore, 16.311 persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în România. Dintre acestea, 9.918 au ales Pfizer, 552 - Moderna, 321 -AstraZeneca și 5.520 - Johnson&Johnson.
Citește și: Medicul anti-vaccin Răzvan Constantinescu, suspendat de la UMF pe durata cercetării disciplinare
De ce trebuie să ne vaccinăm
„Prin vaccinare reducem transmiterea bolii, reducem rata de infecție asimptomatică, chiar dacă această reducere nu este la zero, însă avem date cât se poate de solide din punct de vedere științific, verificate în viața de zi cu zi, care ne arată o reducere a riscului de infecție asimptomatică și de transmitere, astfel încât putem să facem încă un pas spre normalitate. În egală măsură, considerăm că este important ca la nivelul fiecărei familii să se creeze un „cluster imunologic”, astfel încât să fie protejate atât persoanele vulnerabile, vârstnicii, bunicii, cei cu afecțiuni cronice, dar și cei din jur, care în felul acesta pot constitui o barieră imunologică în fața acestei boli. Fiecare familie trebuie să fie cât mai bine protejată în fața acestei maladii și, în felul acesta vom putea evita împreună un val de îmbolnăviri, mai ales în toamnă, în sezonul rece. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, potrivit unei informări .