Efectul UNTOLD? Noi restricții anti-COVID, în Cluj și trei comune limitrofe

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.09.2021 - 17:08
Noi restricții anti-COVID, în Cluj și trei comune limitrofe. / Foto: zcj.ro

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a hotărât, joi, o serie de restricţii în municipiul Cluj-Napoca şi în comunele Floreşti, Sănduleşti şi Săvădisla, unde incidenţa COVID-19 a depăşit nivelul de două cazuri la o mie de locuitori.

SHARE

Astfel, în municipiul Cluj-Napoca incidenţa se situează la 2,15 la mie, în comuna limitrofă Floreşti, cu cea mai mare populaţie din ţară, la 2,21 la mie, iar în Săvădisla la 2,67 la mie, se arată într-o informare a prefectului Tasnadi Szilard.

Potrivit hotărârii CJSU, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane.

Citește și: ANALIZĂ Trei șocuri care vor lovi România: valul IV, factura la energie, falimentul City Insurance

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

În plus, organizarea şi desfăurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleiaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane.

Organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie.

Citește și: Se moare și de zece ori mai puțin în țările cu populație vaccinată masiv COVID decât în România

Printre altele, se permit activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună, şi se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. Dar, "se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 300 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană".

Totodată, în comuna Sănduleşti, unde incidenţa este de 3,1 la mia de locuitori, sunt interzise activităţile în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, evenimentele private (nunţi, botezuri, mese festive etc.). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te