Efectele adverse apărute unui medic după a doua doză de COVID. Banala pastilă care l-a făcut bine

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.01.2021 - 09:26
cbsnews

În Marea Britanie, medicilor li se administrează cea de-a doua doză de vaccin anti-COVOD. În Marea Britanie, vaccinarea a început mai devreme decât în Europa.

SHARE

„A doua doza vaccin anti Covid-19- pe 6 Ianuarie, la 09.30. In cateva ore am avut o state de subfebrilitate, dureri musculare si oboseala... 1 g de paracetamol a rezolvat toate problemele in 40 min.
Majoritatea colegilor mei au presentat aceleasi reactii adverse LA A DOUA DOZA asa ca va sfatuiesc sa nu va panicati... luati 1 g paracetamol sau un antiinflamator daca simtiti ca se instaleaza usoare efecte adverse...vor trece fara urma!”, a scris Corina, medic în Marea Britanie.

Mihai Papagheorghe, medic rezident în Marea Britanie, este primul român din lume care s-a vaccinat împotriva COVID-19. Acesta a povestit pentru Newsweek România despre riscurile vaccinării, despre efectele secundare și despre imunitatea la coronavirus. Povestea sa este relevantă.

Mihai Papagheorghe are 26 de ani, astm și alergii multiple la alimente. Cu toate acestea, nu a ezitat să se vaccineze anti COVID-19, cu vaccinul realizat de Pfizer/Biontech. 

Românul este medic rezident în Marea Britanie, a îngrijit pacienți cu coronavirus și s-a infectat la rândul său în aprilie. 

„Am văzut știrea că începe campania de vaccinare, în urmă cu câteva săptămâni. Am văzut întâmplător, într-un mail care a circulat în spitalul în care lucram.

Am fost surprins, nu mă așteptam să se întâmple chiar atât de repede să fie gata vaccinul. Am fost programat și m-am trezit vaccinat. Am 3 zile de când am primit prima doză”, a declarat Mihai Papagheorghe pentru Newsweek LIVE. 

Medicul a precizat că nu a simțit până acum efecte secundare post-vaccinare. 

„Nu am avut efecte secundare, deocamdată. Doar o durere locală în braț. Din ce am citit, efectele adverse sunt mai prezente după a doua doză, dar și atunci se limitează la febră, dureri de cap, oboseală, simptome ușor de gestionat”, a precizat românul, care a pornit pe portalul Reditt un forum de discuție în care și-a povestit experiența, forum foarte popular. 

„Mă deranjează valul de anti vaxxeri. Teoriile conspirației s-au propagat repede și în Marea Britanie. Totuși, potrivit studiilor, ponderea celor care nu cred că există COVID sau care nu au încredere în vaccin e mult redusă.

Undeva la 70% dintre britanici sunt ferm pro-vaccinare în general și pro-vaccinare anti COVID. Cei care nu cred sunt însă o minoritate foarte gălăgioasă pe rețelele de socializare”, a menționat Mihai Papagheorghe. 

Românul a primit prima doză de vaccin pe 12 decembrie. 

Citește și. EXCLUSIV VIDEO Primul român vaccinat anti-COVID: Nu doare, nu am efecte secundare. Imunitate 18 luni

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te