Doctorului Constantinescu i se poate împlini dorința de a se infecta: e în izolare la domiciliu

DE Sorin Semeniuc | 24.03.2020 - 14:07
Răzvan Constantinescu/FOTO: facebook.com

25 februarie 2020: medicul ieșean Răzvan Constantinescu bravează și se oferă pe Facebook să fie infectat cu Covid 19. 24 martie 2020: clinica unde lucrează este închisă din cauza unui caz de Covid 19, iar doctorul ajunge în izolare la domiciliu, poate fi infectat.

SHARE

Unul dintre susținătorii taberei ”Covid 19 este o simplă gripă” tocmai a ajuns în izolare la domiciliu. Luna trecută, controversatul medic Răzvan Constantinescu a produs rumoare în spațiul public după ce a anunțat că este dispus să fie infectat cu virusul Covid 19 pentru a demonstra că este doar o gripă obișnuită.

Alături de Iulian Capsali sau Vasile Astărăstoae, Constantinescu face parte parte dintr-un grup de ”influenceri” care resping măsurile dure luate de autorități și pledează pentru așa-numita ”imunizare de turmă”.

Constantinescu, vicepreședinte ALDE Iași până anul trecut, a șocat deseori prin duritatea limbajului, fiind inflexibil în teoriile sale care, printre altele, susțin existența Statului Paralel și subordonarea economică a României de către Occident.

Începând de astăzi, teoria sa despre Covid 19 poate fi pusă la încercare: din cauza unui pacient infectat care a fost tratat, inițial, în clinica de la Spitalul ”Sf. Spiridon” unde este angajat, 16 medici și asistenți vor fi testați. La puțin timp după acest anunț, Constantinescu a postat pe Facebook următorul text:

”SITUAȚIA ESTE SUB CONTROL

IGH a fost închis temporar. Acum 9 ani a fost virusul Cseke-TB, acum e SARS-COV-2. Un pacient transferat de la Suceava s-a dovedit a fi infectat. Eu nu am intrat în contact direct cu el, iar colegii care l-au examinat au fost testați și așteptăm rezultatele. Dacă vreunul dintre ei va fi pozitiv, mă voi testa și eu (contact indirect), altfel nu are sens să consum aiurea un kit - că nu-s primar - alții au mai multă nevoie. Până la clarificarea situației, mă izolez la domiciliu.

A fost însă reconfortant să constat câți prieteni se îngrijesc de mine sau îmi scriu să fiu prudent, că ei au nevoie de mine! De dimineață, de când s-a aflat de <clinica de Gastro>, am primit cel puțin 50 de apeluri și mult mai multe mesaje. Le-am explicat, fiecăruia în parte, că nu mă aflu în niciun pericol, dar trebuie să evit să-l induc altora. Dacă ar fi după mine, acum m-aș infecta! Stau frumos trei săptămâni acasă, mă vindec și mă imunizez, după care ies din nou, fără probleme, să-i ajut pe cei care au nevoie. Bunăoară, prietenul Iulian Capsali mai are câteva zile și apoi e gata din nou de luptă.

Aș vrea să înțeleagă toată lumea că în următoarele 8-10 săptămâni, toți cei activi ne vom infecta. Și nu vom păți absolut nimic. Riscul nu este pentru noi, noi ne putem și acum întâlni și îmbrățișa, riscul este pentru persoanele foarte vârstnice sau foarte bolnave pe care le-am putea infecta prematur, când mijloacele de susținere respiratorie din spitale sunt limitate. Cu alte cuvinte, trebuie, până la imunizarea în masă și dispariția pericolului, să facem tot ce putem pentru a încetini răspândirea. Ea oricum va surveni, dar nu trebuie să fie bruscă.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te