Directorul care a amorsat bomba epidemiologică de la Spitalul din Suceava se întoarce pe funcție

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 22.04.2020 - 23:15
Mircea Macovei, directorul Spitalului Județean Suceava

Medicul ortoped Mircea Macovei se întoarce de joi, 23 aprilie, pe funcția de director medical al Spitalului Județean Suceava.

SHARE

Potrvit SuceavaLive.ro, „după o perioadă destul de lungă în care Macovei s-a aflat internat la spitalul sucevean, iar mai apoi în concediu medical, este din nou apt de muncă.” Medicul ortoped nu a avut o formă deloc ușoară de coronavirus, dar a reușit să o depășească cu bine.

Ionel Oprea, generalul chirurg numit secretar de stat în Ministerul Sănătății și trimis la Suceava pentru a gestiona situația spitalului, a declarat publicației sus-citate că Mircea Macovei s-a aflat doar în imposibilitatea de a veni la serviciu.

„Am purtat discuții cu domnul doctor Macovei. L-am întrebat în ce dispoziție se află, dacă se întoarce sau nu, pentru că noi avem niște militari care suplinesc anumite funcții. Dacă cei care au fost bolnavi se întorc la muncă, medicii noștri se întorc înapoi de unde au venit. Joi, 23 aprilie, se va întoarce domnul Mircea Macovei pe funcția de director medical, însă persoana care i-a ținut locul va mai rămâne o săptămână pentru a-l informa cu privire la deciziile și lucrurile care s-au schimbat cât el a lipsit. Domnul Macovei poate demonstra că acuzele ce i s-au adus au fost reale, la fel cum poate demonstra loialitatea față de echipă și instituție”, a declarat pentru SuceavaLive, Ionel Oprea.

Generalul Oprea a mai spus că în această perioadă el trebuie să pregătească și un manager pentru că, imediat ce focarul de la Suceava se va stinge, militarii vor pleca. De asemenea, este posibil ca el să fie repartizat și în alt județ pentru a coordona situația cum a făcut-o și la Suceava.

Ulterior, gen. Ionel Oprea a declarat G4Media.ro: ” Da. Mâine sau poimâine o să revină. A fost testat negativ și va reveni în funcție. Asta e problema dânsului. Am înțeles că e o cercetare penală in rem, deci e problema lui. Care e problema mea? Dânsul este director medical al spitalului, nu a fost revocat, nu a fost suspendat, a fost indisponibil prin motiv de boală. În situația asta, dacă revine la serviciu, ce motiv legal aș invoca eu să nu-și preia funcția? Fiecare își poartă crucea. Dacă s-a purtat rău, urât, cu colectivul și e adevărat, va avea reacția, nu vă supărați, fiecare cum și-o generează. Va fi anchetat, plătește pentru asta, nu e treaba mea. Funcția este ocupată prin concurs. Este legal. Dacă va veni o sentință care îl destituie sau altă măsură administrativă din altă parte, da. Dar eu deocamdată n-am niciun motiv”. 

Decizia directorului medical, Mircea Macovei, de a-i chema la o ședință pe 23 martie, invocând un fals ordin de ministru, pe toți medicii și asistenții din spital, în condițiile în care, până la acel moment fuseseră depistați deja 20 medici și asistente ca purtători ai coronavirusului, a contribuit la dezastrul epidemiologic de la Spitalul Județean Suceava.

În plus, Macovei a efectuat o intervenție chirurgicală, deși el însuși era suspect de coronavirus.

Ulterior, Macovei a fost acuzat de medicul Florin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor de la Suceava, de management defectuos, respectiv de lipsa acută de materiale de protecție pentru medici și personalul medical, lipsa de teste, lipsa de proceduri și lipsa de măsuri preventive.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te