Dan, despre problema căldurii la Balş şi Colentina: Vina uriaşă aparţine administrației Firea

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.12.2020 - 12:20
Dan / Digi24.ro

Primarul general Nicuşor Dan a declarat referitor la problema din spitalele Matei Balş şi Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi şi a revenit azi-noapte, că vina aparţine administraţiei PSD Firea care toată vara nu a alocat bani şi a lăsat reţeaua să se deterioreze.

SHARE

 În schimb, Gabriela Firea a scris pe Facebook că Ludovic Orban şi Nicuşor Dan au spus că se vor implica personal pentru ca CET-urile să nu mai livreze agent termic sub parametri, însă nu au făcut nimic. „Zero. Gheaţă la mal”, mai spune prim-vicepreşedintele PSD, arată news.ro.

 
„Despre problema de ieri din spitalele Matei Balş şi Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi şi a revenit azi-noapte. Punctual, ziua de ieri. Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunţ, a utilizat aerul condiţionat şi caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balş, Adrian Streinu Cercel, deşi prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic şi a constatat seara că este frig. Problema generală. În această iarnă, reţeaua de conducte pleacă cu aşa de multe găuri, că intervenţiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade şi centralele se opresc automat”, a scris Nicuşor Dan sâmbătă pe Facebook.
 
 
Edilul a adăugat că au fost zeci de apeluri de la Elcen „că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administraţiei PSD Firea”. 
 
„Vina uriaşă aparţine administraţiei PSD Firea care toata vara, nealocând bani şi fiindu-i frică să facă intervenţii în campania electorală, a lăsat reţeaua să se deterioreze. Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administraţiei PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând şi cu grupurile consilierilor generali , pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administraţie al Termoenergetica”, a completat Dan.
Fostul primar general Gabriela Firea a precizat că avariile din sectoarele 2 şi 3 au fost remediate de Termoenergetică „companiile alea rele ale lui Firea”, însă CET Sud care aparţine de ELCEN livrează agentul termic la 60 de grade şi nu 90-100 de grade, cum ar trebui.

„Doua spitale COVID din Capitala - Matei Bals si Colentina -, au ramas fara apa calda si caldura de ieri. Cele 11 avarii din din sectoarele 2 si 3 au fost remediate de Termoenergetica (da, companiile alea rele ale lui Firea). Dar, atentie, CET Sud, care apartine de ELCEN - in subordinea Guvernului, livreaza acum agent termic la 60 de grade, in loc de 90-100 de grade, cat ar fi normal. Rezultatul este infiorator : apa cālie si calorifere abia dezmortite, din care nu se face caldura nici in saloane, nici in apartamentele cetatenilor din zonele Colentina, Stefan cel Mare, Doamna Ghica etc”, a scris Gabriela Firea sâmbătă pe Facebook.
 
Ea a reproşat actualului edil general Nicuşor Dan şi premierul Ludovic Orban că doar au făcut promisiuni, însă nu s-au implicat în rezolvarea problemei privind căldura.
 
„Nu vreau sa stric weekend-ul nimanui. Dar Domnii Orban, Popescu, Nicusor Dan, au idee ce atributii legale detin? Ce raspundere fata de cetateni? Îi vad foarte calmi si relaxati. Au promis ca se vor implica PERSONAL pentru ca CET-urile sa nu mai livreze agent termic sub parametri. Au promis si ca se implica personal pentru redeschiderea a inca unui CET, pentru a nu ma parcurge agentul termic multi km, pierzand, astfel, din calitate. Si ce se aude cu fondurile europene muncite de mine si echipa mea 4 ani? Vreo conducta inlocuita pe bani europeni? Au tinut 6-8 luni contractul ascuns in Ministerul Fondurilor, ca sa-l semneze ei in campanie, confiscandu-ne munca. Acum, dupa furt, macar sa treaca la treaba. Dar vad ca nimic. Nada. Zero. Gheata la mal”, a completat Firea.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te