„O pâine bună înseamnă timp și răbdare. Înseamnă făină de calitate și rețetă tradițională, cu maia naturală. O pâine bună reprezintă mândria brutarului și satisfacția consumatorului”, spune medicul Mihaela Bilic și ne explică ce înseamnă o „etichetă curată”.
Tipurile de făină folosite pentru pâine sunt primul lucru la care să ne uităm. „Nu se folosesc premixuri, iar sortimentele de făină sunt enumerate individual, în ordinea descrescătoare a prezenței lor în produs. Singurul adaos care este permis este cel de semințe”, scrie medicul.
Citește și: „Cum poți lua în orice clipă amendă de 2.900 de lei dacă faci drumuri lungi cu mașina”
Maiaua este un alt element important, mai spune Mihaela Bilic. „Agentul de creștere este maiaua, iar etichetarea pentru o maia lichidă activă trebuie să fie formată din 3 cuvinte: făină, apă, cultură starter. Atenție, există și pâine “preparată” cu maia, în acest caz agentul de creștere este de fapt drojdia, în amestec cu maia uscată și inactivă”.
Citește și: „VIDEO Putin joacă ultima „carte”. După anexare, pierde „teritorii rusești”. Revolta veteranilor”
De asemenea, timpul de dospire trebuie luat în considerare când algeme pâinea. „Timpul de dospire este de 48-72 ore, interval necesar pentru fermentația lactică care ajută la predigestia glutenului și neutralizează o parte din fitații din făină (substanțe care blochează absorția de minerale din cereale)”, a mai spus medicul Bilic.
„O pâine buna are gust ușor acid, un miez aerat și o consistență elastică. O pâine cu etichetă curată este mai hrănitoare, mai ușor de digerat și are un indice glicemic mai mic. Și chiar dacă prețul este mai mare, merită, e o investiție în sănătatea voastră!”, a încheiat medicul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.