O femeie cu probleme de respiraţie a murit. Medicii, plătiți și cu 15.000 lei, au tratat-o de diabet

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.09.2023 - 12:46
O femeie cu probleme de respiraţie a murit - Foto: INQUAM PHOTOS / Ovidiu Iordachi - imagine cu caracter ilustrativ

A te însănătoşi în unele spitale din România este o adevărată aventură. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, o femeie a murit. Revoltător, medicii au tratat-o pentru diabet, în condiţiile în care ea s-a internat pentru că avea dificultăţi de respiraţie

SHARE

Familia unei femei în vârstă de 68 de ani, din Galaţi, acuză mai multe cadre medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi de malpraxis, care a dus la decesul pacientei.

Rudele, care au făcut plângeri peste tot, susţin că femeia, la internare, deşi prezenta şi simptome respiratorii, pe lângă altele, a fost internată şi tratată zile în şir, în Secţia Diabet.

Newsweek a verificat faptul că la spitalul din Galați există medici primari cu salariu de 20.000 de lei pe lună. majoritatea medicilor primesc cel puțin 15.000 lei pe lună. Detalii AICI

Cum a murit la Galaţi o femeie

”Mi s-a spus ca are un diabet care poate fi tratat, este în continuare investigată şi nu ar prezenta nicidecum un pericol de moarte.

Văzând că starea se depreciază, am luat legătura din nou cu medicul curant care, vizibil deranjat de faptul că am indicat prin părerea mea neprofesională ca ar avea o afecţiune pulmonară, medicul a menţionat că chiar ea a controlat-o la plămâni şi că nu are absolut nimic şi cine mi-a spus mie că ar avea afecţiune la plămâni a greşit”, a spus Laurenţiu Toia, fiul femeii decedate.

În cele din urmă, dupa ce a fost văzută de mai mulţi medici, femeii i s-a administrat oxigen. Dar, spun rudele, un alt medic care a ajuns seara, la patul bolnavei, a constatat că instalaţia de oxigen nu era în regulă.

Citeşte şi: Un medic a refuzat să constate decesul unei bătrâne găsită moartă. Motivul este incredibil

”Instalaţia de oxigen a spitalului nu a funcţionat, fapt constatat de medicul care a fost în seara respectivă şi a dispus aducerea unei unităţi mobile de oxigen.

Acel medic a adus anumite apelative către personalul medical din acea seară cum că ”băgaţi aer de vulcanizare, de ce nu funcţionează?” şi de ce e ţinută mama pe spate, în momentul în care era decompensată cardiac”, susţine Laurenţiu Toia, fiul femeii decedate.

În cele din urmă, femeia a ajuns în ATI şi a decedat. ”Familia a solicitat o autopsie, iar conform certificatului medico-constatator al decesului cauza care a dus la insuficienţă cardio-respiratorie a fost o bronhopneumopatie constrictivă cronică acutizată.

Citeşte şi: Ajutorul de deces, majorat cu 700 lei de Guvern în 2023. Cum iei 1.400 € pentru înmormântare

De aici noi deducem faptul că aşa cum şi pacienta a reclamat când a ajuns la spital, avea probleme pulmonare, care, ulterior, datorită modului deficitar în care a fost îngrijită de către personalul medical, au dus la decesul acesteia”, a precizat Alexandru Cosmin Lăcătuş, avocatul familiei.

Au fost depuse de către familie, prin avocat, plângeri atât către Direcţia de Sănătate Publică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, Colegiul Medicilor, dar şi către Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Iniţial, reprezentanţii spitalului au confirmat doar că fac anchetă.

Citeşte şi: Iohannis, vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. Ruda unui pacient s-a plâns de condiţii

”În urma acestei reclamaţii, au fost sesizate de către petent anumite probleme. Prin decizia managerului unităţii, a fost instituită o comisie medicală, care va analiza toate aceste aspecte”, a spus dr. Cristian Onişor , purtător de cuvânt la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Câteva ore mai târziu, reprezentanţii spitalui au emis o nouă declaraţie de presă, conform Monitorul de Galaţi:

”A fost înfiinţată deja o comisie medicală de audit clinic intern. Din datele preliminare, putem concluziona că sursele de oxigen funcţionează în parametri normali.

Aceeaşi sursă a fost folosită pentru un alt pacient, fără a fi semnalate fluctuaţii de debit. Pacienta a beneficiat de la internare, pentru patologia respiratorie şi diabet zaharat nou descoperit”, a spus apoi dr. Cristian Onişor.

Tragedia femeii a început pe 9 august şi s-a sfârşit pe 26 august. În tot acest timp, fiul a cumpărat tot felul de materiale şi medicamente necesare mamei lui, care nu erau disponibile, susţine el, în spital.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te