Cseke Attila: Sunt aproape 1.000 de decese în trei zile. Nu vreau să spun că este apocalipsă

DE Edi Neagu | Actualizat: 08.10.2021 - 09:47
Ministrul Sănătății spune că are soluții pentru depășirea crizei. FOTO: Pexels.com

Ministrul interimar al Sănătății susține că sunt soluții pentru tratarea bolnavilor de Covid, deși locurila la ATI sunt ocupate în totalitate.

SHARE

Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății, consideră că România se află într-o situație de „criză majoră” din cauza valului 4 al pandemiei de COVID, dar spune că încă mai sunt soluții la îndemâna autorităților pentru a asigura asistență persoanelor aflate în stare critică, potrivit Digi24.ro.

Ministrul nu exclude însă și un scenariu pesimist și subliniază că în lipsa unei responsabilități a fiecărui individ, opțiunile sunt insuficiente.

 

România are deja peste 1.500 de pacienți COVID la terapie intensivă și se străduiește să organizeze noi paturi pentru ATI. Două sunt provocările majore zilnice, din punctul de vedere al Ministerului Sănătății - prima legată de paturi la ATI și a doua legată de necesarul de medicamente.

CITEȘTE ȘI: CEDO respinge ca „inadmisibile” 18.000 de plângeri depuse din Franţa împotriva permisului sanitar

„În fiecare zi lucrăm la aceste chestiuni. Eu sper să nu ajungem la situația în care nu mai avem soluții. Astăzi avem soluții. Cred că și mâine și poimâine avem soluții, dar soluția trebuie să fie complementară cu soluția individului. Soluția fiecărui individ este aceea de vaccinare, de responsabilitate față de tine însuți și față de ceilalți”, a spus Cseke Attila.

„Oricât de tineri suntem, oricât de bine suntem din punct de vedere al formei fizice, virusul nu alege după aceste criterii sau statut social. Acest virus chiar este ucigaș. Am avut 282 de decese astăzi, ieri am avut 331 și cu o zi înainte am avut în jur de 300. Sunt aproape 1.000 de decese în trei zile. Nu vreau să spun că este apocalipsă, că nu este, dar totuși suntem într-o criză majoră, în care toți trebuie să înțelegem că avem o anumită răspundere și trebuie să ne protejăm”, a punctat Cseke Attila.

CITEȘTE ȘI: VIDEO A depășit pe linie continuă un TIR și i-a frânat în față. Șoferul de camion n-a oprit

 

București, zona de vest Timișoara-Arad, Iași sunt zonele „fierbinți” ale actualei crize sanitare din România, potrivit ministrului.

O declarație bizară

Totuși, ministrul interimar a mai făcut o declarație cel puțin bizară, în condițiile în care cel puțin 600 de pacienți internați în secțiile ATI au murit în doar 2 zile:

"În ultimele două zile a scăzut puţin presiunea pe UPU în ţară. Acum două zile aveam 1.600 de persoane în UPU, azi avem 1.400. Asta înseamnă că am reuşit să rezolvăm sistemul medical, ori să îl salvăm şi să îl trimitem acasă, nefiind un caz grav, ori să îi putem să îi găsim loc în sistemul spitalicesc”, a declarat Cseke Attila.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te