CRIZĂ Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" a închis o secție cu 140 de paturi

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 01.07.2020 - 11:27
Foto: INQUAM Photos/ Alexandra Pandrea

Reprezentanții spitalului spun că se vor face eforturi suplimentare pentru ca deficitul de paturi să afecteze cât mai puțin tratamentul pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii.

SHARE

Institutul „Marius Nasta" își desfășoară activitatea în două sedii. Unul dintre ele - cel din Calea Șerban Vodă, cunoscut ca "Zerlendi" - funcționa într-o clădire veche de aproximativ 130 de ani, care are risc seismic gradul I.
 
„Sediul Zerlendi al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta are clădiri extrem de vechi având peste 100 de ani, situație pe care am semnalat-o în repetate rânduri. Renovarea sediul presupune lucr[ri de consolidare, care efectuate ar duce la un cost extrem de mare al renovării.
 
Demersurile pe care le-am inițiat până în prezent au dus la aprobarea de către Ministerul Sănătății a construirii unei clădiri noi, prin aprobarea studiului de prefezabilitate. Situația secției Zerlendi a fost intens mediatizată, este cunoscută de angajații și pacienții institutului de mulți ani și a fost prezentată publicului larg de către mass-media.
 
Așa cum se știe, și am precizat de mai multe ori, condițiile de cazare oferite în secția Zerlendi nu sunt proprii unui spital funcțional în anul 2020, așa că împreună cu Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică s-a decis că închiderea sediului Zerlendi este cea mai bună opțiune pentru protecția pacienților și a salariaților institutului", a transmis printr-un comunicat de presă managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler.
 
Începând de astăzi, 140 de paturi, jumătate destinate pacienților cu afecțiuni pneumologice și jumătate pacienților cu tuberculoză, sunt cu activitate suspendată.
 
„În Institutul Marius Nasta se vor face eforturi suplimentare pentru ca minusul de paturi din cauza închiderii secției Zerlendi să afecteze cât mai puțin tratamentul oferit pacienților cu afecțiuni respiratorii care sunt diagnosticați, tratați și monitorizați în institut.
 
Situația închiderii secției Zerlendi s-a discutat ieri cu dl ministru al Sănătății, dr Nelu Tătaru care ne-a precizat că se va implica în găsirea de soluții pentru rezolvarea acestei situații și că problematica pacientului cu afecțiuni respiratorii va fi prioritară pentru Ministerului Sănătații, mai ales în contextul pandemiei de COVID care lasă sechele asupra funcției pulmonare, iar acești pacienți vor avea nevoie de reevaluare pneumologică", a precizat managerul spitalului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.