COVID nu a dispărut! Întoarcerea elevilor în bănci pune în pericol familiile cu membri vulnerabili

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 11.03.2022 - 12:38
COVID nu a dispărut! Întoarcerea elevilor în bănci pune în pericol familiile cu membri vulnerabili. / Foto: zf.ro
Grupul de Facebook „Părinţii elevilor din România“ / Foto: captură ecran

Ridicarea totală a restricțiilor anti-COVID începând din data de 9 martie a pus în alertă maximă familiile cu membri vulnerabili ai elevilor obligați să revină în bănci, deși pandemiea nu a dispărut. Părinții trag un semnal de alarmă: „Sunt copii care riscă să rămână orfani”.

SHARE

Părinții reuniți pe grupul de Facebook „Părinţii elevilor din România“, care are peste 12.000 membri, afirmă că familiile cu membri vulnerabili sunt în pericol din cauza întoarcerii obligatorii a elevilor în bănci și se mobilizează pentru ca vocea lor să ajungă la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

„Elevul vine de la școală in contact direct cu vulnerabili frate, mama, tata, etc. Ce a rezolvat domnul Ministru? Cum vor fi din punct de vedere psihic elevii care își îmbolnăvesc acești aparținătorii?”, a scris, de exemplu, un părinte pe grupul „Părinţii elevilor din România“.

Citește și: Numărul infecțiilor cu COVID s-a triplat în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor: 84.000 / zi

„Ne simtim abandonati.😔 Sunt copiii care riscă să rămână orfani. Este o dramă să îți moară cineva drag, mătușa care te-a învățat să citești, bunica ce îți făcea plăcinte. Pentru ce? Pentru un ordin de ministru? Europa dorește digitalizare. Noi ne întoarcem în evul mediu”, a postat un alt părinte.

„Școala nu asigură protecție, dar nici online. Ministrul a luat cu el pandemia și ne dă peste nas cu "hibrid".
Pe noi ne anunță de la școală că nici hibrid nu se accepta. Nu am cuvinte să descriu sentimentele😢”, a scris și alt părinte.
 
Moderatorul grupului „Părinţii elevilor din România“, avocatul Zeno Şuştac le-a propus „asociațiilor de părinți să lupte pentru dreptul de a se proteja al familiilor cu vulnerabilități în rândul membrilor, alții decât copiii! Până la anularea Ordinului Comun, în perioada pandemiei de #COVID19 puteau beneficia de protecția online-ului și elevii care locuiesc cu bolnavi cronic cu anumite diagnostice atent selectate. Ordinul de ministru poate fi modificat și cu privire la aceste categorii de vulnerabili dacă un număr semnificativ de persoane/organizații vor lua atitudine!”.
 
 
De asemenea, avocatul Zeno Şuştac a postat pe grupul de Facebook „Părinţii elevilor din România“ că doar numărul mare de solicitări poate genera modificarea/completarea ordinului de ministru și a realiazat și un model de solicitare în acest sens, pe care o redăm integral: 
 
Domnule ministru Cîmpeanu,

Apreciem protejarea copiilor vulnerabili prin adoptarea ordinului care modifică ROFUIP, salutăm acest demers necesar!
Problema este însă doar pe jumătate rezolvată. În fostul Ordin Comun se aflau sub protecția reglementărilor și membrii de familie vulnerabili, pacienți cu boli cronice severe.

Prin prezentul mesaj vă solicităm sprijinul și vă rugăm să includeți în Ordinul nr. 3352/10.03.2022 pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, prevederi care să ofere mijloace de protecție inclusiv elevilor care locuiesc împreună cu persoane vulnerabile. Procedura este posibilă, facilă, stă în puterea dumneavoastră și presupune adăugarea acestei grupe de elevi la categoriile care pot solicita suspendarea cursurilor cu prezență fizică până la finalul anului școlar. Mizăm pe sprijinul dumneavoastră!

Un părinte cu boli cronice severe,
......... ..........”
 
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te