Covid-19 loveşte din nou Europa. Un stat este aproape de reintroducerea măştilor de protecţie

DE Florin Budescu | Actualizat: 09.01.2024 - 09:20
Covid-19 loveşte din nou Europa - Foto: Profimedia Images

Covid-19 loveşte din nou Europa. Un stat este aproape de reintroducerea măştilor de protecţie. Guvernul Spaniei a propus un nou mandat la nivel național, pentru ca oamenii să poarte măști.

SHARE

Covid-19 loveşte din nou Europa. Un stat este aproape de reintroducerea măştilor de protecţie. Guvernul Spaniei a propus un nou mandat la nivel național, pentru ca oamenii să poarte măști de protecţie, în spitale și clinici de sănătate.

Italia a declarat că ratele de infectare cu boli respiratorii au atins un nivel-record, pe măsură ce gripa și Covid se răspândesc în Europa.

Covid-19 loveşte din nou Europa. Un stat este aproape de reintroducerea măştilor de protecţie

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) a recomandat ca oamenii de pe continent să stea acasă, dacă se simt rău, și să ia în considerare purtarea măștilor de protecţie, în aglomerație sau în locurile unde se desfăşoară asistența medicală.

Gripa se răspândeşte, așa cum se întâmplă de obicei în această perioadă a anului, dar lovind în unele țări mai greu decât în altele.

CEPCB a spus că europenii ar trebui să urmeze orientările naționale privind vaccinarea grupurilor vulnerabile.

Citeşte şi: Masca redevine obligatorie în spitalele din aceste state după explozia cazurilor de Covid-19

Gripa circulă acum la niveluri mai mari decât alți agenți patogeni respiratori obișnuiți, inclusiv virusul Sars-CoV-2, care provoacă COVID-19, se arată în comunicat.

Mai multe regiuni spaniole au ordonat deja pacienților, vizitatorilor și personalului spitalelor să poarte măști, săptămâna trecută, conform Reuters

Guvernul central al Spaniei a propus extinderea acestei cerințe la nivel național, dar liderii regionali responsabili cu politica în domeniul Sănătății au respins până acum ideea, urmând a fi luată o decizie mâine.

Citeşte şi: Nou val puternic de Covid în Austria. Care este avantajul Vienei în faţa pericolului

„Un lucru care știm că va limita epidemiile și va proteja persoanele vulnerabile este masca”, a declarat ministrul Sănătății, Monica Garcia, la TVE. „Este o măsură de bun simț, susținută științific și acceptată pe scară largă, de către public”.

Guvernul a propus de asemenea să li se permită oamenilor să-și autodiagnosticheze cazurile mai ușoare și să-și ia trei zile libere de la muncă, în loc să aibă nevoie de un aviz al medicului, a spus Garcia.

Spania a fost printre ultimele țări europene care au renunțat la cerința de a purta mască de protecţie, în urma pandemiei de Covid-19. Oamenilor li s-a spus să le poarte în transportul public, până în februarie 2023, și în centrele de sănătate și farmacii, până în iulie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te