CNCD a amendat-o pe Olivia Steer, pentru o postare negaţionistă, din timpul pandemiei de Covid-19

DE Alexandru Pop | Actualizat: 14.03.2023 - 11:38
CNCD a amendat-o pe Olivia Steer, pentru o postare negaţionistă, din timpul pandemiei de Covid-19 - Foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a sancţionat-o pe fosta prezentatoare tv Olivia Steer, militant antivaxer, pentru ”atingerea dreptului la demnitate a categoriei profesionale a medicilor”, din cauza unei postări pe Facebook, din pandemie.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Colegiul Medicilor din România sesizase Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu privire la o postare realizată pe Facebook, pe 3 aprilie 2021, de către Olivia Steer Moisescu.

CNCD a sancţionat-o pe negaţionista Olivia Steer

”Materialul conţinea conţinea, printre altele, o serie de afirmaţii de tipul «Dacă te doare în cot că morţii sunt declaraţi toţi, în mod mincinos, morţi de covid, (...)!

Dacă nu te revoltă că, la ATI, pacienţii cu Covid mor legaţi de pat, sufocaţi, înfometaţi şi însetaţi, ucişi de protocoalele OMS ale morţii, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întâi".

Colegiul Medicilor din România a considerat că, prin mesajul promovat, se aduce atingere dreptului la demnitate personală a unei categorii sociale distincte, în cazul de faţă fapta fiind îndreptată asupra medicilor”, a transmis Colegiul Medicilor din România, conform News.ro.

Citeşte şi: În timp ce Andi Moisescu strânge bani pentru refugiați, pe soție, Olivia Steer, războiul o lasă rece

Sursa citată a considerat că ”mesajul a urmărit şi încurajarea a cât mai multor cetăţeni să ia atitudine prin proteste şi manifestări publice împotriva personalului medical care lucra în condiţii excepţional de grele, pentru a limita efectele pandemiei”.

Steer trebuie să anunţe public că a luat amendă

”Acestea au fost argumentele pe care le-am înaintat către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care a emis o decizie în favoarea CMR.

Menţionăm că decizia stabileşte aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 5.000 lei, precum şi publicarea unui rezumat al hotărârii pe pagina de Facebook a părţii reclamate şi poate fi contestată în instanţă”, a mai transmis Colegiul Medicilor din România.

Citeşte şi: Olivia Steer, în prima linie la proteste cu Șoșoacă și Lazarus contra măștii și restricțiilor

Fosta prezentatoare tv este cunoscută pentru opiniile anti-vaccinare, anti-pandemie.

În 2021, în plină pandemie de coronavirus, ea a avut un schimb de replici, pe Facebook, cu scriitorul Mircea Cărtărescu.

Fosta prezentatoare tv l-a apostrofat pe reputatul autor, mai întâi fiind sigură că el nu a scris corect un cuvânt, apoi pentru că s-a vaccinat anti-Covid, îndemnându-i şi pe alţii.

În trecut, emisiuni în care a fost prezentă şi a vorbit despre vaccinuri şi mamografii au fost sancţionate de CNCD.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te