Cine sunt medicii care își amendează pacienții? Unii dublează sumele. ”Suntem extrem de indulgenți”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 22.05.2024 - 16:04
Cine sunt medicii care își amendează pacienții - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Unii medici își amendează pacienții cu sume cuprinse între 10 și 30 de euro. În unele cazuri, amenda este dublă. Ei spun că fac acest lucru pentru a-i conștientiza. pacienții consideră că nu este corect.

SHARE

Atunci când ratează o programare fără să anunțe din timp, unii pacienți sunt amendați. Medicii spun că acest lucru i-ar face mai responsabili pe viitor însă pacienții cred că nu este în regulă această practică. 

Și cu toate acestea se întâmplă. Sunt zeci de doctori care își pedepsesc astfel pe cei care au nevoie de ei. 

Cine sunt medicii care își amendează pacienții? Unii dublează sumele. ”Suntem extrem de indulgenți”

Se întâmplă în Amsterdam. Vizați sunt pacienții care ratează programările fără a le anula. Medicii consideră că neprezentările irosesc timp ce ar putea fi folosit pentru alți pacienți și spun ca amenzile vin să descurajeze acest comportament.

Neprezentările sunt o problemă în creștere, a declarat pentru publicația Parool Paulien van Hessen de la Amsterdamse Huisartsenalliantie, asociația medicilor de familie din capitala Olandei. „Auzim din ce în ce mai des că oamenii nu se prezintă, iar acest lucru provoacă multă frustrare în rândul personalului din cabinete”.

Citește și: Prima femeie medic din România, refuzată la angajare. Apreciată în Franța, se chinuie în țara sa

Unele cabinete medicale folosesc liste de așteptare deoarece orele de consultație sunt complet rezervate. „Atunci, o neprezentare este foarte enervantă. Facem tot posibilul să ajutăm pe toată lumea cât mai repede și cât mai bine. Ca pacient, ne puteți ajuta anulând programarea în timp util când necesitatea de îngrijire a dispărut.” 

Parool a intervievat medicii de familie din Amsterdam și a descoperit câteva zeci care amendează neprezentările. Amenzile variază între 10 și 30 de euro. Unii medici dublează suma atunci când un pacient ratează o consultație mai lungă sau mai multe programări.

Citește și: Spitalul Foișor cere retragerea titlului academic al fostului manager, celebrul medic Ioan Stoica

David Koetsier, un medic de familie din Amsterdam-Noord, este unul dintre cei care amendează neprezentările. „Este un mijloc pentru noi de a apela la responsabilitatea oamenilor,” a declarat el pentru Parool. „Dacă există un motiv valid, factura este anulată. Suntem extrem de indulgenți.” Scopul principal al amenzii este de a acționa ca un factor de descurajare.

Federația Pacienților, care reprezintă interesele pacienților, este împotriva amenzilor. „Considerăm că aceste amenzi nu sunt benefice pentru relația dintre medic și pacient. O relație bună poate ajuta la prevenirea neprezentărilor,” a spus un purtător de cuvânt. „Motivele pentru care pacienții nu se prezintă pot varia foarte mult. Poate apărea, de exemplu, din frica de tratament sau de costuri. Nu dorești să pedepsești oamenii pentru asta cu o amendă.”, scrie ziarulromanesc.de.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te