Chirurg de la Spitalul Județean Sibiu, acuzat că vine la muncă beat. Colegii săi l-au denunțat

DE Catinca Doboș | Actualizat: 28.05.2024 - 15:14
Chirurg de la Spitalul Județean Sibiu, acuzat că vine la muncă beat. Colegii săi l-au denunțat - Foto: Freepik.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

Un chirurg de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a fost acuzat că vine la muncă sub influența alcoolului și că tratează pacienții în stare de ebrietate. DSP Sibiu investighează.

SHARE

Chirurgul Iulian Făgeţan de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a fost acuzat de alte cadre medicale din spital că vine la muncă și tratează pacienții în stare de ebrietate.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), medicul Daniel Chelcea, a transmis pentru Agerpres că va fi începută o „cercetare administrativă prin Comisia de Etică” cu privire la această situație.

Chirurg de la Spitalul Județean Sibiu, acuzat că vine la muncă beat. Colegii săi l-au denunțat

Medicii care îl reclamă pe medicul Iulian Făgeţan au adresat o sesizare scrisă conducerii spitalului sibian, în urmă cu aproape o săptămână, în 23 mai, în care scriu printre altele, următoarele:

„Începând cu luna ianuarie dr. Făgeţan Iulian se prezintă şi tratează pacienţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Suntem un grup de medici primari, specialişti şi rezidenţi intrigaţi şi revoltaţi de situaţia la care ne supunem cu toţii în cadrul acestui spital. Dorim să se efectueze de urgenţă o anchetă şi să luaţi atitudine în acest sens".

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Daniel Chelcea, a spus că a primit această sesizare săptămâna trecută.

Potrivit managerului, această sesizare este semnată de şapte medici, „care nu sunt în totalitate" din Compartimentul Clinic Chirurgie OMF, unde lucrează medicul acuzat, Iulian Făgeţan.

Daniel Chelcea susţine că până în prezent nu a primit informaţii de la cadre medicale sau pacienţi, aparţinători, că Iulian Făgeţan ar trata bolnavii, în stare de ebrietate.

Chirurgul Iulian Făgețan a fost contactat de Agerpres, dar nu a comentat situația.

Iulian Făgeţan conduce Compartimentul Clinic de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

DSP Sibiu va face controale în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu

Direcția de de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a comunicat că va efectua controale în spitalul din Sibiu, în urma acuzațiilor împotriva chirurgului, relatează Agerpres.

„În urma informaţiilor din social media, legate de un medic chirurg din SCJU Sibiu care tratează pacienţii sub influenţa băuturilor alcoolice, DSP Sibiu s-a autosesizat şi, prin Serviciul de Inspecţie Sanitară, a declanşat un control, aflat momentan în desfăşurare", a anunţat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Simona Berariu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te