Alergiile alimentare afectează milioane de copii în întreaga lume, iar incidenţa lor este în continuă creştere. Cercetătorii finlandezi aduc dovezi că includerea avocado-ului în dieta femeilor însărcinate poate juca un rol esenţial în reducerea riscului de alergii alimentare la sugari, iar beneficiile încep chiar din perioada intrauterină.
Ce fruct trebuie consumat de femei în timpul sarcini pentru a reduce alergia la copii?
Alergiile alimentare afectează unul din 13 copii în Statele Unite. Cercetătorii finlandezi au identificat avocado ca fiind un aliment benefic în timpul sarcinii. Într-un studiu recent, aceştia susţin că un consum de avocado în timpul sarcinii poate reduce riscul de alergii alimentare la bebeluşi.
„În calitate de părinte, este îngrijorător să văd cum cazurile de alergii alimentare cresc, simţind adesea că nu am nicio putere asupra situaţiei. Deşi nu există încă un tratament curativ, apar tot mai multe strategii promiţătoare de prevenţie şi opţiuni terapeutice, iar studii recente, precum acesta, aduc un plus de speranţă”, a declarat conf. univ. dr. Sari Hantunen, cercetător la University of Eastern Finland, citată într-un comunicat.
Dr. Hantunen este autoarea unui studiu observaţional, publicat la începutul acestei luni în jurnalul Pediatric Research, al revistei Nature, alături mai mulţi membri ai Avocado Nutrition Center şi ai Hass Avocado Board.
Ce fruct trebuie consumat de femeile în timpul sarcini pentru ca reduce alergia la copii? - Foto: Freepik
Scopul acestor organizaţii este de a promova cercetarea ştiinţifică asupra avocado-ului şi de a stimula interesul şi consumul acestuia în Statele Unite.
Citește mai mult pe 360medical