Arafat îi dă o replică tăioasă lui Rafila. „Atitudine ironică, lipsită de etică”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 02.09.2022 - 09:01
Rafila vrea să-i ia SMURD-ul lui Arafat, dar Raed nu se lasă- FOTO: INQUAM Photos/ Ilona Andrei

Raed Arafat îi cere lui Alexandru Rafila să recunoască rolul important pe care pompierii îl au în sistemul serviciilor de urgență și îl acuză că, prin „atitudinea ironică” și „lipsită de etică”, creează falii între diferitele categorii de personal din domeniul salvării de vieți.

SHARE

Reacția șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, transmisă într-un comunicat, vine ca urmare a apariției în spațiul public a unei înregistrări cu discuții avute de ministrul sănătății cu reprezentanți ai Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România.

După ce a criticat faptul că pompierii tratează pacienții, referindu-se la activitatea SMURD, Alexandru Rafila a spus că juriștii pot să coordoneze activitatea de urgență la Ministerului Sănătății, unde există un compartiment de urgență.

De asemenea, ministrul sănătății a spus, ironic, despre Raed Arafat, că va fi primul om care va ajunge pe Marte, ceea ce a provocat râsete la întâlnirea cu managerii de ambulanță și liderii de sindicat unde a fost făcută declarația obținută în exclusivitate de Digi24.

„Este regretabil faptul că din nou asistăm la ironii și afirmații adresate personalului din cadrul unor componente ale sistemului integrat, cu responsabilități clare în acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență. Pompierii reprezintă una dintre componentele extrem de importante ale acestui sistem”, afirmă Departamentul pentru Situații de Urgență.

Citește și: Ce spun directorii colegiilor despre eliminarea mediei claselor V-VIII la admiterea la liceu

Nu cerem domnului ministru să-și ceară scuze față de colegii pompieri, nici față de personalul SMURD pentru toate afirmațiile eronate care au fost adresate acestei categorii de personal în ultima perioadă, dar dorim ca pe viitor afirmațiile în spațiul public să nu mai cuprindă diferențieri între personalul care deservește echipajele SMURD și cel care deservește echipajele serviciilor de ambulanță, din simplul fapt că toți cei angrenați în salvarea de vieți au rolul lor important în asigurarea siguranței cetățenilor, atunci când viața lor poate fi în pericol”, arată Departamentul pentru Situații de Urgență în comunicat.

Reprezentanții DSU transmit că sunt „profund dezamăgiți față de această abordare pe care Ministerul Sănătății insistă să o evidențieze față de un partener” și spune că scopul comun ar trebui să fie „dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului, (...) și nu dezintegrarea lui”.

Citește și: Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a MAE rus: Bucureștiul să recunoască că trimite arme în Ucraina

Între Alexandru Rafila și Raed Arafat există o dispută mai veche, care pornește de la finanțarea serviciilor de urgență. Nemulțumirea lui Alexandru Rafila este legată de faptul că Ministerul Sănătății finanțează activitatea unor servicii - între care Ambulanța și unitățile de primiri-urgențe - care în prezent sunt în subordinea Ministerului de Interne, mai precis a Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te