Alți doi oameni au murit din cauza gripei. Noul bilanț al epidemiei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.02.2019 - 12:23
Harta cazurilor de îmbolnăvire cu virus gripa. Sursa: Institutul Național de Sănătate Publică

151 de oameni au murit, până acum, din cauza epidemiei de gripă, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică.

SHARE

Cele mai noi victime ale gripei sunt o femeie de 54 de ani, din județul Hunedoara, și un bărbat de 79 de ani, din județul Sibiu. Cei doi nu erau vaccinați antigripal și aveau și alte boli. 

În urmă cu o săptămână, numărul deceselor din cauza gripei în sezonul 2018-2019 a depășit numărul celor morți cu un sezon în urmă, când s-au înregistrat 129 de victime. În sezonul 2017-2018, au murit 129 de oameni (63 de cazuri tip A, subtip (H1)pdm09, două cazuri tip A, subtip H3, patru cazuri tip A nesubtipat și 60 tip B, față de 27 în întreg sezonul precedent, din care 22 cu virus gripal tip A, subtip H3, 1 cu A(H1)pdm09, 3 tip A, nesubtipat și 1 tip B). 

Ministrul Muncii, Sorina Pintea, a anunțat epidemia de gripă în 30 ianuarie, când muriseră deja 54 de oameni. 

Primul deces din acest an a fost în județul Galați: un bărbat de 53 de ani, nevaccinat și cu „condiții medicale preexistente”. 

Pana la data de 17 februarie, au fost vaccinate antigripal 1.306.165 persoane din grupelela risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, potrivit celei mai recente informări publicate de Centrul Național pentru Supravegherea Bolilor Transmisibile. Grupele la risc sunt copiii și adulții cu boli cronice – respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA, gravidele, persoanele cu vârsta de peste 65 ani, copiii și bătrânii instituționalizați, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

De la inceputul sezonului, au fost confirmate 1680 cazuri de gripă, dintre care 944 cazuri gripa cu virus AH1, 343 cazuri gripa cu virus AH3, 389 cazuri gripa cu virus A nesubtipat, un caz gripa cu virus B, trei cazuri coinfectie virus AH1 + virus AH3, potrivit celei mai recente informări a Institutului Național de Statistică, din 21 februarie. 

 

 

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -