21.000 lei NET pe lună ia șefa ATI din Spitalul Pantelimon. Nu reușește să pună bani deoparte

DE Alex Darvari | Actualizat: 13.08.2024 - 13:30
21.000 lei NET pe lună ia șefa ATI de la Spitalul Spiridon. Nu reușește să pună niciun ban deoparte - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea
21.000 lei NET pe lună ia șefa ATI de la Spitalul Spiridon. Nu reușește să pună niciun ban deoparte - Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

21.000 lei NET pe lună ia șefa ATI de la Spitalul Spiridon care e audiată, azi, de procurori. În m,od ciudat, ea nu reușește să pună niciun ban deoparte.

SHARE

La Spitalul Sfântul Pantelimon este în derulare o anchetă după ce 17 pacienți au murit în doar 4 zile. O altă doctoriță este audiață azi la Poliția Capitalei. 

Citește și: 6.000€/lună iau medicii din Spitalul Pantelimon unde se moare suspect. Doar sporurile sunt 3.000€ 

Este vorba de Florina Pompilian care deține funcția de șefă ATI la spital.

21.000 lei NET pe lună ia șefa ATI din Spitalul Pantelimon. Nu reușește să pună niciun ban deoparte

Din declarația de avere ne dăm seama de sumele foarte mari pe care le încasează medicii de la acest spital.

Florina a încasat, anul trecut, un salariu de 226.000 de lei, la care se adaugă încă 27.000 de lei.

Citește și: Cine e noul director al Spitalului Pantelimon după cazul morților suspecte. Mulți medici au refuzat

În total, medicul a încasat suma de peste 253.000 de lei NET. Lunar, ea a primit un venit de 20.800 de lei net. Interesant este că mediul NU pune niciun ban deoparte din cei 4.000 euro câștigați lunar. Ea are un apartament cumpărat în 2019 și o Honda Jazz din 2021. Are 5.000 euro la bancă în condițiile în care se bucură de acest salariu uriaș de mai mulți ani.

Cu un an înainte, spre exemplu, a câștigat aproape aceeași sumă anuală de 250.000 de lei.

A vrut să demisioneze

Şefa Secţiei ATI de la Spitalul Pantelimon, Florina Pompilian, va fi audiată, marţi, la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, în dosarul în care două doctoriţe au fost arestate preventiv pentru că ar fi provocat decesul unui pacient internat la terapie intensivă, prin scăderea intenţionată a dozei de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale.

În urmă cu o săptămână, Florina Pompilian anunţa că toţi medicii de la Secţia ATI vor demisiona din funcţie, lucru care nu s-a întâmplat după o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Tot atunci, Şefa Secţiei ATI a pus la îndoială ancheta demarată de procurori în acest caz şi le-a luat apărarea celor două doctoriţe arestate.

Pe 8 august, doctoriţele Maria Alexandra Miron, acuzată de omor calificat şi tentativă la omor calificat, şi Mirela Păiuş, acuzată de omor calificat, ambele cu premeditare, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii susţin că, în lunile martie şi aprilie, doctoriţele i-au scăzut unui pacient internat la terapie intensivă doza de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale, acesta intrând în stop cardio-respirator, scrie Agerpres.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te