1.650.000 lei pentru promovarea unui spital la care nu a început nici construcția. Promis din 2018

DE Alex Darvari | Actualizat: 26.09.2023 - 22:21
Noul spital județean Sibiu - Foto: CJ Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a decis să scoată la licitație servicii de promovare și publicitate a Spitalului Județean care nu are nici constructor. Spitalul este promis din anul 2018.

SHARE

Consiliul Județean Sibiu se grăbește să plătească servicii de promovare și publicitate pentru un spital care nu există decât pe hârtie.

Achiziția lansată de CJ Sibiu are în vedere contractarea serviciilor de asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor și publicitatea proiectului „Construire Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu”,

Citește și: Spitalul regional Craiova primește finanțare europeană. Ponta și Olguța ziceau că îl fac în 2015

Valoarea estimată a serviciilor pentru asistența tehnică și supervizarea construcției este de 34,6 milioane lei (fără TVA) sau aproape 7 milioane de euro, compusă din:

1.650.000 lei pentru promovarea unui spital la care nu a început nici construcția. Promis din 2018

33.063.070,00 lei (fără TVA) - Obiect: Spital Clinic de Urgență Sibiu;

Citește și: Eșecul spitalelor regionale: Construcția unora, suspendată; altele vor fi finalizate după 15 ani

100.000,00 lei (fără TVA) - Obiect: Strada Cuarțului;

1.482.111,00 lei (fără TVA) - Informare și Publicitate. Cu TVA este vorba de 1,65 milioane de lei.

După cum a obișnuit deja la ultimele licitații mari, CJ Sibiu se folosește și de această dată de clauza suspensivă. Adică atribuirea acestui contract este condiționată de alocarea creditelor bugetare, scrie turnulsfatului. 

Spitalul din Sibiu nu are niciun termen de finalizare

În 31 mai 2018, s-a aprobat Proiectul de Hotărâre  privind  modificarea și completarea anexei la Hotărârea Consiliului Județean Sibiu nr. 234/2012 privind aprobarea Strategiei de Dezvoltare a Judeţului Sibiu pentru perioada 2012 – 2020 (revizuită, actualizată şi completată), care a cuprins ” la Art. 1 (2) – Se completează la Subcapitolul III.6.1., Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în cadrul Obiectivului general: Creşterea calităţii serviciilor medicale oferite populaţiei de către S.C.J.U. Sibiu, cu punctul 4, obiectiv specific: Realizarea obiectivului de investiții Spital Clinic Județean de Urgență, cu secții de adulți și copii, în asociere cu Municipiul Sibiu – conform anexei nr. 2, care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.”

În 2019, s-au început studii de mediu, iar în 2022 s-a trimis solicitarea de transmitere a terenului în suprafață de 7.500 mp din domeniul public al statului și administrarea Agenției Domeniilor Statului în domeniul public al Județului Sibiu.

După 5 ani, în 2023 au apărut doi ofertanți pentru construcție.

„Suprafața desfășurată a construcției este de 120.570 metri pătrați, termenul de execuție, predare și recepție fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, potrivit documentelor consultate de Newsweek România.. 

Detalii AICI

d

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te