Voiculescu: Relația cu Nicușor Dan, „suboptimală” la Primăria Capitalei. Ce spune despre Emil Boc

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.01.2021 - 15:59
Vlad Voiculescu. Sursa imagine: Facebook PrimaTv

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că are o relație „civilizată” cu primarul general Nicușor Dan, fiind „suboptimală” când erau la Primărie, că edilul Clujului, Emil Boc, are „alte supărări” și că nu i-a cerut niciodată demisia lui Valeriu Gheorghiță de la CNCAV.

SHARE

Despre relația cu primarul general, Vlad Voiculescu spune că „este una cât se poate de civilizată, aşa cum a fost dintotdeauna. Da, nu a funcţionat perfect atunci când ar fi trebuit să funcţioneze, ăsta este şi motivul pentru care sunt astăzi aici, nu la Primăria Capitalei, printre altele, dar este un om corect, este un om care a câştigat, din fericire, Primăria Capitalei şi mi-am adus contribuţia atât cât am putut eu, e un om căruia îi urez mult succes şi, de altfel, nu numai îi urez mult succes, ci pun umărul ca co-preşedinte USR-PLUS Bucureşti tocmai ca Nicuşor Dan şi toată echipa de la Primăria Capitalei să aibă succes”, într-un interviu difuzat duminică de PrimaTv. 

Ministrul Sănătății a mai calificat drept „suboptimală” colaborarea cu Nicuşor Dan la Primărie și a menționat că discută cu primarul general atunci când au de discutat. 

Despre conflictul cu primarul Clujului, Emil Boc, pe tema finanțării centrelor de vaccinare, Vlad Voiculescu a precizat că „domnul Emil Boc a înţeles greşit un document care i-a fost transmis către consultare. Centrele de vaccinare... Scria foarte clar acolo că va fi pus în discuţia Guvernului. că vor fi decontate cheltuielile de la Ministerul Sănătăţii, şi asta a fost şi discuţia, era pur şi simplu un document pus în consultare. Cred că are alte supărări domnul Emil Boc”. 

Întrebat dacă „supărarea” lui Emil Boc vine după înlocuirea din funcție a managerului Spitaluli Județean Cluj, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, Voiculescu a spus că „E o posibilitate, dar nu vreau să presupun. Cum motivul invocat nu era un motiv, am presupus că există alte probleme. E totul în regulă, avem atât de mult de treabă, că nu are sens să discutăm prea mult o problemuţă de la un anumit punct”. 

Despre tensiunile cu medicul Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), ministrul Sănătății a declarat că este „o minciună” informaţia conform căreia ar fi încercat schimbarea acestuia: „Nu a  fost cazul niciodată, niciodată, aveţi cuvântul meu, nu i-am cerut demisia domnului Gheorghiţă sau schimbarea dânsului din funcţie, ba din contră, îi doresc succes şi, mai mult decât atât, lucrăm împreună. (...) Atunci când avem de discutat lucruri, le discutăm cât se poate de deschis. Ne auzim, câteodată, de trei-patru ori pe zi, ne şi vedem”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te