Voiculescu: M-am cerut amendat; îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenţie vinovată

DE Valentin Mirică | Actualizat: 31.03.2021 - 17:23

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că "s-a cerut amendat" şi şi-a cerut din nou scuze pentru că nu a purtat mască în spaţiul public.

SHARE

"Este absolut necesar ca oamenii să respecte regulile, oamenii, companiile, partidele politice în ansamblul lor sau politicienii, este necesar atât să respecte regulile, cât şi să îndemne pe toată lumea să facă lucrul acesta. În sensul acesta, am luat legătura şi eu şi m-am cerut amendat. Voi contribui la bugetul statului şi îmi cer încă o dată scuze pentru o neatenţie vinovată de altfel", a spus Voiculescu, la Guvern.

Întrebat dacă premierul l-a sunat pentru a plăti amenda, ministrul a răspuns: "Din câte ştiu, premierul nu dă amenzi. (...) Miniştrii mai degrabă au contactat autorităţile menite să amendeze acolo unde este cazul. Voi primi amendă, vă asigur. (...) Cred că echipa mea a luat legătura cu cineva la Poliţie sau la Prefectură".

Vlad Voiculescu a declarat că nu ştie dacă amenda a fost emisă şi ce valoare va avea.

"Sper să fie cât mai mică", a spus el.

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că are "toleranţă zero" în ceea ce priveşte nerespectarea de către membrii Cabinetului său a regulilor de protecţie sanitară, precizând că a sunat-o, miercuri dimineaţă, pe ministrul Muncii, Raluca Turcan, pentru a plăti amenda cuvenită, întrucât a fost surprinsă că nu poartă mască în spaţiul public.

"Nu este niciun dublu standard, le-am cerut tuturor celor... şi celor doi colegi să plătească amenda. Pe doamna Raluca Turcan am sunat-o azi-dimineaţă, i-am spus să se prezinte, să plătească amenda singură, şi toţi cei care încalcă legea vor trebui să plătească. (...) E toleranţă zero în ceea ce priveşte membrii Cabinetului meudar toţi românii trebuie să respecte legislaţia ", a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat despre "un dublu standard" între cetăţeni, pornind de la faptul că miniştrii Turcan şi Voiculescu au fost surprinşi că nu au purtat mască în spaţiul public.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.