Viorica Dăncilă invită reprezentanții CSM și ai asociațiilor de magistrați la discuții

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.02.2019 - 10:38
Foto: Inquam Photos/ George Calin

Premierul Viorica Dăncilă invită magistrații la guvern, luni, pentru a discuta, după ce judecătorii și procurorii au anunțat că își vor opri temporar activitata. Reacția magistraților vine ca răspuns la modificările aduse de PSD-ALDE în legile justiției.

SHARE

„Având în vedere opiniile exprimate în spațiul public de diferite asociații profesionale din mediul juridic, premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai CSM, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției. Totodată, premierul Viorica Dăncilă asigură asociațiile de magistrați că există întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor”, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

Citește și: OUG de modificare a legilor Justiției, în vigoare. Surpriză: noi beneficiari de pensii speciale

Procurorii din mai multe orașe au protestat, vineri, față de modificările aduse prin OUG la legile justiției și au anunțat că își suspendă activitatea. Procurorii din Constanța, Cluj, Brașov, Pitești, Sibiu, Oradea, Timișoara și Iași au atras atenția inclusiv asupra pericolului pe care îl reprezintă Secția Specială în ce privește independența magistraților.

Citește și: LIVE: Val de proteste ale procurorilor din țară, magistrații își suspendă activitatea

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat că își suspendă activitatea cu publicul până în 27 februarie, în semn de protest față de „modificările intempestive aduse legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii şi a corpului de magistraţi”.

Miercuri are loc Adunarea Generală a parchetelor din ţară, cand se decide dacă magistrații vor continua protestele și sub ce formă.

Citește și: Proteste în justiție: Tribunalul Cluj și patru parchete își suspendă activitatea, după adoptarea OUG

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -