Violeta Alexandru acuză PSD de populism: Dă 2.500 de lei și cadrelor care nu au luptat cu covid

DE Andrei Mocanu | 15.07.2020 - 15:02
Violeta Alexandru. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Muncii a declarat că inițiativa sa privind acordarea unui stimulent de 1.150 de lei pentru angajații centrelor de îngrijire care au stat în izolare 14 zile a fost blocată de către PSD.

SHARE

„Acum două luni, în plină perioadă de criză, din grijă pentru beneficiari: bătrâni, persoane adulte sau copii aflați în sistemul rezidențial, am cerut angajaților acestor centre să rămână în izolare preventivă la locul de muncă timp de 14 zile. Considerând că au făcut un efort suplimentar, am cerut, ulterior, în guvern și am primit susținere pentru acordarea unui stimulent de 1150 lei. Doar pentru ZILELE în care au existat măsurile de “carantină instituționalizată”, cum am numit-o.

Când Ordonanța cu această măsură ajungea în Parlament, mă străduiam să organizez resursele financiare identificate pentru acoperirea acestui stimulent. Aici Ministerul Fondurilor Europene mi-a acordat tot sprijinul.

Adoptată în Parlament, urma punerea în practică pentru acești salariați care traversaseră o perioadă cu mai multe responsabilități decât într-una normală. PSD m-a blocat”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ministrul Muncii a precizat că, de asemenea, PSD a modificat și inițiativa Ministerului Sănătății de a acorda un stimulent medicilor care au luptat cu coronavirusul, pentru a da bani discreționar și fără o fundamentare. 

„În paralel, o altă Ordonanță de guvern prin care Ministerul Sănătății acorda un alt tip de stimulent pe LUNĂ pentru personalul medical aflat în prima linie în lupta împotriva coronavirus era modificată de PSD în Parlament în sensul că au introdus, populist (cum fac!) un paragraf la această Ordonanță prin care nu numai personalul medical ci și toți angajații din sistemul de asistență socială urmau să beneficieze de câte 2500 Lei pe perioadă de două luni. TOȚI! Indiferent dacă au avut sau nu de-a face cu lupta împotriva COVID-19.

Fără nicio estimare bugetară, fără să-și asume consecințele unui asemenea mod falimentar de a lua decizii, pe spatele bugetului public”, a scris Violeta Alexandru.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.