VIDEO Dăncilă amenință protestatarii cu o lege pentru "incriminarea defăimării și calomniei"

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.09.2019 - 20:47

Premierul Viorica Dăncilă a fost aşteptată de câteva persoane care protestau în faţa clădirii unde urma să aibă loc întâlnirea premierului cu pensionarii.

SHARE

UPDATE: Întrebată despre faptul că pe o pancartă scria „guvernaţi pentru infractori”, Dăncilă a replicat:

„Cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie, pe urmă să vorbească astfel despre guvern şi eu cred că la un moment dat vor trebui legitimaţi şi acest Guvern ar trebui să-i cheme cineva să spună care infractori, pentru ce infractori, ce a făcut acest guvern ca să favorizeze infractorii? Dimpotrivă.

Eu ştiu că acum o săptămână am adoptat o serie de acte normative tocmai pentru oprirea criminalităţii în România.

Dar cred că societatea şi sper să se întâmple acest lucru sau Parlamentul României să adopte un act normativ prin care să opreasCĂ CAlomnia şi defăimarea.

Nu ăsta este poporul român.

Poporul român este un popor care respectă pentru a fi respectaţi. Sunt aceiaşi oameni care vin de la Bucureşti la Constanţa, la Baia Mare, la Iaşi, sunt oameni cu agenda proprie, iar pentru noi agenda este agenda cetăţeanului. Deci încercăm să îi ignorăm”.

_____________________

Viorica Dăncilă a declarat că protestatarii, care au scandat „analfabeta", sunt aceleaşi 7-8 persoane care merg la evenimentele din ţară ale PSD, potrivit Mediafax (video aici)

„În presă scrie că Viorica Dăncilă a fost contestată, aşteptată de protestatari. Sunt 7 sau 8, mereu aceeaşi. Normal că nu încalcă nimeni libertatea de exprimare, dar este vorba şi de cei 7 ani de acasă.

Eu nu am să jignesc niciodată, nici pe ei şi nici pe altcineva, iar despre ei nu sunt convinsă că fac diferenţa.

Azi creşte punctul de pensie si pensia minimă, măsură aşteptată de pensionari. Măcar pentru ei trebuiau să se abţină", a declarat Viorica Dăncilă, la sosirea la Pavilionul Expoziţional Constanţa, unde avea întâlnirea cu pensionarii.

Protestatarii strânşi în faţa clădirii au avut un schimb de replici şi cu câţiva pensionari, înainte de sosirea premierului.

Premierul a făcut referire la protestatari şi în discursul din faţa pensionarilor.

"Lumea ştie să facă diferenţa. Acesta personaje pe care le întâlnim de fiecare dată şi nu ştiu decât să jignească nu vin cu nimic constructiv. Aici, la Constanţa, sunt oameni cinstiţi. De la Constanţa nu au ieşit, au venit de la Bucureşti pentru că ei cred că pot influenţa.

Ei vor veni cu jigniri, noi vom spune adevărul şi vom veni cu proiecte", a declarat Viorica Dăncilă.

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat duminică, la Constanţa, în faţa pensionarilor, că este responsabilitatea lor să îşi înveţe nepoţii să ducă mai departe munca începută de ei. Teodorivici a făcut referire şi la lipsa de respect a unora,, în contextul prezenţei unor protestatari.

„Şi hotelurile de la mare sunt construite pe munca dumnavoastră.

Lumea uită şi mai ales tinerii din ziua de azi. Când trec pe lângă dumneavoastră, nu trec cu respectul cuvenit. S-au stricat multe în şcoala, toti am fost puţini rebeli, şi eu am fost rebel în şcoală, dar cu respect faţă de colegi şi profesori", a declarat Eugen Teodorovici, în faţa pensionarilor, la Constanţa.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te