VIDEO Propunere pentru mai multe locuri de parcare în București: nici unul gratuit, nici unul ieftin

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 16.07.2020 - 11:31

Viceprimarul Sectorului 2 din București, Dan Cristian Popescu, a declarat că taxa pentru locurile de parcare de reședință, de 50 de lei pe an, este prea mică și permite abuzuri.

SHARE

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat, în cadrul Newsweek LIVE, că există o soluție pentru a rezolva problema parcărilor în București și pentru a împiedica pe proprietari să mai parcheze oriunde. 

„Trebuie să renunțăm la populism. 50 de lei pe an pentru un loc de parcare de reședință generează abuzuri. Sunt oameni care folosesc foarte rar mașina, dar o țin în parcare doar pentru că este ieftin. Iar cei care au nevoie de mașină nu prind loc, pentru că este ocupat.

Trebuie asociat un cost al folosirii mașinii, trebuie scumpită parcarea în București, în Sectorul 2”, a declarat Dan Cristian Popescu, cel care ar urma să fie candidat al PNL pentru Primăria acestui sector.

Viceprimarul a susținut că, în același timp, nu mai trebuie să existe locuri gratuite în oraș. 

„Toate locurile de parcare trebuie marcate, cele pe care hotărâm că se poate parca. Trăim într-o iprocrizie. Oficial, nu ai voie să parchezi pe trotuar și toate trotuarele sunt pline de mașini, nu ai voie să parchezi pe multe străzi, dar sunt mașini parcate.

Parcările trebuie taxate în 2 moduri: parcare de reședință, 98% dintre locuri, cu abonament lunar sau anual. Dar mai mare de 50 de lei. Iar restul trebuie să fie pentru vizitatori, cu plată orară.

Nu mai trebuie să existe locuri gratuite. Avem 20.000 de mașini părăsite, pentru că e gratis și nu îi interesează pe proprietari. Sau sunt mașini puțin folosite, pentru că este gratis. Pentru folosirea mașinii, trebuie să existe un anumit cost”, a menționat Dan Cristian Popescu, la Newsweek LIVE.

Viceprimarul a precizat că, potrivit actualei legislații, e foarte multă birocrație pentru ridicarea mașinilor abandonate. 

„Durează câteva luni. Dacă au ITP-ul valabil, nu le putem ridica deloc și devin spații în care se adună gunoi”, a precizat Dan Cristian Popescu.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -