VIDEO Politician, acuzat că a înjurat, jignit și agresat un polițist local. „Tu știi cine sunt ?"

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.04.2023 - 21:42

Au apărut Imagini uluitoare în mediul online, cu președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, ]n care se vede cum acesta înjură, jignește și agresează un polițist local, care încerca să-l legitimeze, în zona peninsulară a oraşului, restricţionată.

SHARE

Incidentul s-ar fi petrecut în urmă cu doi ani, în dimineața zilei de 17 noiembrie 2021, când Mihai Lupu era adus acasă de un șofer, în zona peninsulară a orașului.

Un politician a înjurat şi agresat un poliţist

La acea dată, accesul în zona respectivă era permis numai rezidenților, acesta fiind restricționat de bariere și având un agent de pază și un polițist local care verificau permisele de acces ale celor care voiau să intre în Peninsulă.

Astfel, în imagini, conform CTNews, se vede cum, la bariera instalată lângă Lupoaică, în momentul în care șoferului care îl aducea acasă pe președintele CJ Constanța i-a fost solicitat permisul de acces, Mihai Lupu a început scandalul.

Citeşte şi: Celebru internațional brazilian de fotbal, acuzat de agresiune sexuală într-un club din Barcelona

Mai întâi, fără să coboare din autoturism, acesta a făcut presiuni asupra polițistului local, cerând-i să fie lăsați să treacă, iar apoi a început să dea telefoane, anunțând că îl sună pe primarul Vergil Chițac, Direcția Generală a Poliției Locale Constanța fiind în subordinea directă a Primăriei.

Ulterior, au apărut întrebările: „Bă, tu știi cine sunt eu?!”, amenințările: „De mâine nu vei mai fi acolo”, „Săptămâna viitoare nu vei mai fi nimic, idiotule”, dar și jigniri, fiindu-i adresate polițistului local apelative precum "prostule", "idiotule" sau "cretinule".

Citeşte şi: Parohul unei biserici din București, sub control judiciar. E acuzat de agresiune de o credincioasă

„Ești cel mai prost om pe care l-am văzut în viața ta”, a mai ținut să anunțe președintele CJ Constanța. Polițistul îl anunță de câteva ori pe Mihai Lupu că este înregistrat audio și video și îi cere să fie civilizat, dar este complet ignorat.

Mai mult chiar, președintele Consiliului Județean îl agresează pe agent, moment în care acesta solicită sprijinul colegilor prin stație.

Poliţia îşi face treaba

Mihail Lupu nu a dorit să comenteze incidentul până la ora transmiterii acestei știri, dar Consiliul Județean a anunțat printr-un comunicat că invită presa, la ora 14.30, la o conferință susținută de președintele CJ Constanța, în cadrul căreia acesta „va aduce lămuriri cu privire la informațiile și clipul apărut în mediul online”.

Întrebat despre acest incident, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a precizat: „Concluzia mea este că poliția locală aplică legea. Bariera nu s-a deschis! Polițistul local și-a făcut datoria conform instrucțiunilor primite.

Menționez că, la momentul acela, regulamentul prevedea o restricție de acces în zona peninsulară. Faptul că se aplică legea, indiferent de situație, este vizibil și reprezintă o schimbare fundamentală față de administrațiile precedente.”

Poliţistul a plecat din instituţie

Între timp, polițistul local implicat în incident a părăsit DGPL Constanța. Potrivit informațiilor prezentate de Primăria Constanța, plecarea nu ar avea legatură cu această situație, el trecând prin concurs la o altă instituție a statului.

De asemenea, se mai precizează și faptul că în acest caz nu a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ultraj, pentru că agentul nu ar fi considerat necesar să facă o plângere împotriva președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te