VIDEO Pavel Popescu, în studioul Antena 3: „Mai știu un partid înființat de un securist, Voiculescu”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.01.2019 - 16:26

Deputatul liberal Pavel Popescu a dat miercuri seară o replică ce i-a amuțit pentru un moment pe toți cei aflați în studioul Antenei 3. Apoi, Mugur Ciuvică a avut o reacție foarte dură în apărarea patronului spiritual al Antenei 3

SHARE

După o lungă discuție despre partidul lui Dacian Cioloș, Pavel Popescu a spus: „Mai știu un partid înființat de un securist, Dan Voiculescu, pe speța asta fiind foarte ușor atacabili și dumneavoastră”.

Mugur Ciuvică a izbucnit după această declarație: „[Poate fi atacată] de către un bou! Trebuie să fii mult prea bou ca să-l ataci pe Voiculescu pe tema asta, CNSAS a spus că Voiculescu nu a fost securist, i-au găsit două chestii de la serviciul lui că a dat informații la Securitate”.

Doar că Mugur Ciuvică minte în legătură cu trecutul patronului său, după cum o arată decizia Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), din care reiese că Dan Voiculescu și-a turnat inclusiv rudele. (VEZI AICI)

Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fondat în anii 90 Partidul Umanist Român, transformat ulterior în Partidul Conservator. În 2011, decizia CNSAS prin care acesta a fost dovedit drept colaborator al Securității a rămas definitivă în urma unei decizii a Curții Supreme.

Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitatea comunistă, în februarie 1970, primind numele conspirativ „Mircea”. În 1973 a fost recrutat în rețeaua Directia a III-a, unde i s-a dat numele de cod „Felix” Și timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate În străinătate și cetățeni străini cu care a avut contact.

Dan Voiculescu și-a dat în judecată verișoara, pe Paraschiva Silaghi, căreia i-a cerut o despăgubire de peste 130.000 de euro, drept daune morale generate de schimbarea unei declaraţii pe care aceasta o făcuse la CNSAS.

La rândul său, Paraschiva Silaghi i-a cerut politicianului daune morale de 21.000.000 de euro pentru că i-a afectat imaginea începând cu vremurile când vărul ei o turna la Securitate până în zilele noastre. 

Pavel Popescu, ales deputat PNL în Timiș, s-a făcut remarcat în criza de după incediul din clubul Colectiv, în 2015, când a organizat transportul în străinătate al mai multor pacienți arși.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.