VIDEO Orban, după votarea lui Iordache în Consiliul Legislativ: PSD trebuie să plece acasă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.10.2020 - 10:12
Ludovic Orban și Florin Cîțu. Sursa: Facebook PNL

Premierul Ludovic Orban a criticat, miercuri, votarea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, arătând că majoritatea PSD trebuie „să plece acasă”.

SHARE

„Arată o dată în plus că majoritatea PSD din acest Parlament trebuie să plece acasă. Să pui în acest post violatorul justiţiei independente din România nu pot să înţeleg. Îmi arată clar că PSD şi cei care au votat cu PSD sunt în pragul nebuniei. Este sfidător la adresa oricărui român alegerea acestei slugi a lui Dragnea, care a răspuns la toate comenzile care i s-au dat. Îi anunţ pe români că după alegeri vom reconstrui toate insituţiile fundamentale ale statului român”, a mai spus președintele PNL, Ludovic Orban. 

El a afirmat că totţi parlamentarii PNL au votat pentru Augustin Zegrean, care a avut 41 de voturi.

Matematic, însă, pe baza prezenţei la vot pe grupuri parlamentare şi a cifrelor anunţate după vot - total voturi, voturi anulate, voturi ”pentru”, voturi ”împotrivă”,  rezultă că Florin Iordache nu a fost desemnat la conducerea Consiliului Legislativ doar pe baza voturilor PSD sau ale aliaţilor din Parlament, arată o analiză a News.ro

Conform anunţului făcut de la tribuna Parlamentului, la şedinţă au fost prezenţi 240 de senatori şi deputaţi. 
Dintre aceştia, 41 au fost de la PNL, 21 de la USR, 5 - UDMR, 4 - Grupul minorităţilor, 2 - PMP, iar restul de 167 au fost parlamentari PSD şi Pro România.
 
Votul a fost vot secret cu buletine.
 
La votul pentru preşedintele Consiliului Legislativ, din cele 240 de voturi exprimate, 12 au fost anulate.
Au fost înregistrate 185 de voturi „pentru” şi 43 de voturi „împotrivă” în cazul lui Florin Iordache.
 
Matematic, presupunând că toţi ceilalţi parlamentari în afara celor din PNL şi USR au votat pentru Iordache, adică 178, rezultă că au fost cel puţin şapte parlamentari din PNL sau USR care au votat pentru Iordache.

Fostul judecător al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean, propus de PNL, a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „împotrivă”, ceea ce, dacă  este luată în calcul afirmaţia la Orban conform căreia toţi liberalii plus l-au votat , duce la concluzia că au fost şi senatori şi deputaţi USR care au votat împotriva lui Zegrean.
 
Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, a susținut, însă, că „USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc" şi că astfel de afirmaţii despre reprezentanţii formaţiunii sunt „ridicole". „Din calculul voturilor pentru dl. Zegrean, adică 41, şi cel al prezenţei USR, ar rezulta că nu toţi parlamentarii PNL şi-au votat propriul candidat. M-a mirat şi pe mine acest rezultat", a spus el.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te