VIDEO Klaus Iohannis: Anumite chestiuni nu le putem tolera în relaţia cu Rusia

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.06.2021 - 14:28
VIDEO Klaus Iohannis: Anumite chestiuni nu le putem tolera în relaţia cu Rusia /presidency

Şeful statului a fost întrebat despre tatonările Franţei şi Germaniei cu privire la posibilitatea organizării unui summit al UE cu Federaţia Rusă.

SHARE

Citește și: A fost înregistrat primul deces provocat de varianta Delta a coronavirusului. O femeie de 72 ani

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că există probleme foarte diverse care trebuie discutate şi clarificate în relaţia UE cu Federaţia Rusă, punctând că sunt chestiuni care nu pot fi tolerate, dar că în anumite zone o colaborare ar fi benefică.

"Această chestiune o vom discuta prima dată în Consiliu şi acolo voi spune prima dată opinia noastră şi nu în spaţiul public, dar pot să vă spun de acum că sunt probleme foarte diverse care trebuie discutate şi clarificate în relaţia cu Federaţia Rusă, fiindcă sunt anumite chestiuni pe care nu le putem tolera, dar sunt anumite zone unde o discuţie şi o colaborare ar fi benefică, de exemplu dacă vrem să avem un plan comun de combatere a schimbărilor climatice, acolo trebuie să discutăm cu toţii, este o problemă globală care ne priveşte pe toţi şi în acest context trebuie să avem cu siguranţă abordări care sunt fezabile. Discuţia va fi una foarte complicată, fiindcă părerile sunt foarte împărţite, dar este important, după părerea mea, să găsim o modalitate prin care putem să exprimăm cu multă fermitate poziţia noastră bazată pe valori, dar pe de altă parte în chestiuni globale să găsim un canal de comunicare", a spus preşedintele Iohannis înainte de participarea la reuniunea Consiliului European.

Citește și: Marea Neagră, învolburată iar: Rusia cere SUA şi aliaţilor lor să renunţe la exerciţiile Sea Breeze

El a fost întrebat şi dacă la un astfel de summit ar trebui să existe o participare mai largă.

Klaus Iohannis: Anumite chestiuni nu le putem tolera în relaţia cu Rusia

"Cred că este cam devreme să discutăm despre format. Deocamdată, discutăm chestiunile principiale", a răspuns Iohannis, potrivit Agerpres. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.