VIDEO De ce a oprit Dominic Fritz două licitații ale fostului primar PNL din Timișoara

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 12.11.2020 - 20:24
Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei

Dominic Fritz este primar al Timișoarei de 10 zile, căci investirea sa a durat peste o lună, din cauza contestațiilor.

SHARE

După ce a analizat situația financiară a Primăriei, a decis să oprească două licitații organizate de fostul primar, Nicolae Robu. 

Noul edil a declarat, în cadrul emisiunii Newsweek LIVE, că a găsit un haos financiar în Primăria Timișoara și risipă de bani. 

„Avem o lipsă de coerență în Primărie, iar acest lucru se reflectă prin faptul că fiecare departament, birou sau serviciu își face propriile proiecte. Nu există standarde foarte clare, stânga nu știe ce face dreapta, se angajează cheltuieli fără să se știe ce înseamnă asta pentru buget.

Datoriile s-au tot rostogolit, dar vine într-o zi data plății. Iar acea zi a ajuns acum, după alegerile locale. A venit scandența pentru niște rate de credit, care trebuie plătite”, a precizat Dominic Fritz. 

Noul primar a menționat că la câteva instituții din subordinea Primăriei nu s-au mai plătit salarii în ultimele luni. Nici Subvențiile pentru ONG-uri care se ocupă de cauzele sociale din oraș.

„Sunt oameni de la clubul sportiv care nu au mai  primit salarii de câteva luni, ONG-urile mi-au trimis scrisori că nu mai rezistă și închid activitatea dacă nu sunt plătiți, am somații de la compania de electricitate, că ne taie curentul electric.

S-a tot încercat să se ascundă realitatea. Datoria a fost transferată în viitor. Dar sistemul acesta nu funcționează la infinit”, a menționat Dominic Fritz.

Cum s-a ajuns ca un oraș bogat ca Timișoara să ajungă într-o situație financiară atât de dezastruoasă. 

„S-au început multe șantiere fără să se asigure că există acești bani, foarte multe credite de angajament, adică contracte semnate pe baza unor presupuneri că în viitor vor exista bani.

Managementul financiar a fost haotic. Avem un contract de execuție, dar pentru că nu s-a plătit factura la timp, penalitățile sunt 200.000 de lei, pe care-i dăm acum aiurea.

Noi nu știm câte contracte sunt în Primărie pentru chestiuni simple, gen imprimare și hârtie. Fiecare instituție din subordine are propriul său contract. Trebuie să restructurăm toate aceste cheltuieli”, a declarat Dominic Fritz, în cadrul Newsweek LIVE.

Din acest motiv, al situației finanicare complicat, noul primar a decis să oprească cele două licitații, de 18 milioane de lei fiecare, deschise de fosta administrație locală. 

„Am luat toate licitațiile deschise la puricat. O licitație pentru o parcare mi s-a părut foarte scumpă și are și o problemă tehnică. Parcarea nu este de absolută urgență acolo unde e proiectată și o putem amâna. Mai ales că e plătită integral din bugetul local, fără bani europeni.

Apoi s-a vrut externalizarea serviciilor de curățenie la Primăria Timișoara la un preț - 18 milioane de lei, ce mi se pare mult mai scump decât prețul actual de curățenie.

Sunt două exemple că nu putem continua, pentru că ar însemna doar să execut unele decizii proaste ale fostei administrații”, a precizat Dominic Fritz, în cadrul Newsweek LIVE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te