VIDEO Ciucă: Ușurăm accesul studenţilor şi tinerelor familii la o finanţare contragarantată de stat

DE Bianca Iosef | 02.11.2022 - 14:32
Premierul Nicolae Ciucă / Foto: Inquam Photos

Studenţii şi tinerele familii vor avea acces la o finanţare în condiţii avantajoase, cu garanţii de stat, prin derularea programelor naţionale Student Invest şi Family Start, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

SHARE

El a participat, miercuri, la Palatul Victoria, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi vicepremierul Kelemen Hunor, la ceremonia de semnare a convenţiilor de implementare şi garantare pentru programele naţionale Student Invest şi Family Start.

"Îi felicit pe cei care au semnat astăzi demararea celor două programe. Sunt programe pe care noi le-am asumat, atât prin programul 'Sprijin pentru România', cât şi programul de guvernare al coaliţiei. Practic, prin aceste demersuri facilităm accesul studenţilor şi tinerelor familii la o finanţare care este contragarantată de către stat şi, desigur, discutăm de condiţii avantajoase, astfel încât studenţii să poată să îşi înlesnească tot ceea ce înseamnă cheltuielile pentru studiile universitare", a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și: Putin a plecat capul în fața sultanului Ergodan. Exporturile de cereale ucrainene continuă

Pentru Guvern, a subliniat premierul, studenţii care astăzi se află pe băncile facultăţii reprezintă generaţia viitoare căreia trebuie să îi fie asigurat cadrul necesar pentru educaţie şi pentru a putea să performeze precum colegii lor din celelalte state europene.

Citește și: Eșecul spitalelor regionale: Construcția unora a fost suspendată, altele sunt finalizate după 15 ani

Referitor la programul destinat tinerelor familii, premierul a punctat faptul că măsura vine să încurajeze accesul la finanţare pentru achiziţia de locuinţe şi alte facilităţi.

"De asemenea, în ceea ce priveşte tinerele familii, sunt convins că prin acest program vom face în aşa fel încât în aceste condiţii demografice cât se poate de serioase să încurajăm accesul la finanţare pentru locuinţe, accesul la tot ceea ce înseamnă facilităţile pe care statul român poate să le pună la dispoziţie pentru a le face viaţa mai uşoară", a declarat Ciucă.

El a menţionat în context şi demararea programului naţional destinat construcţiei de noi creşe.

"Un program prin care dorim să sprijinim tinerele familii şi să-i scăpăm de această grijă faţă de ceea ce presupune locul unde pot să-şi lase copiii atunci când merg la slujbă sau când merg să-şi rezolve alte probleme. Sigur, toate acestea, alături de creşterea cuantumului pentru bursele sociale, asigurarea tichetelor pentru rechizite, creşterea numărului de şcoli care vor beneficia de programul 'Hrană Caldă' sunt demersuri pe care le-am stabilit în coaliţie şi care au fost adoptate la nivelul Guvernului pentru a putea să asigurăm accesul la educaţie şi condiţii cât se poate de apropiate de ceea ce ne dorim cu toţii, un sistem de educaţie care să asigure condiţiile aşa cum sunt în celelalte ţări europene", a completat Ciucă.

Convenţiile de implementare şi garantare pentru programele naţionale Student Invest şi Family Start au fost semnate din partea Guvernului de către ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, şi de ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, conform Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te