VIDEO Cîțu: „Discuție bună” cu PSD. „În această seară am găsit multe lucruri care pot să ne unească”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.11.2021 - 19:38
Florin Cîțu, șeful PNL. Sursă imagine: Facebook

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, joi seară, după întâlnirea cu PSD, că a fost „o primă discuție bună” și că au fost „discuții interesante, cum ar fi să se schimbe un premier o dată la doi ani”.

SHARE

„Am avut o discuţie cu reprezentanţii PSD despre situaţia în care se află astăzi România, despre soluţii în general. A fost o primă discuţie bună în care s-au discutat proiecte, obiective şi am încercat să găsim soluţii la această criză politică”, a declarat Florin Cîţu, după discuţiile cu PSD, acesta precizând că rezultatele discuţiilor vor fi prezentate în partid. 

Citește și: Lista școlilor din Capitală unde 60% dintre profesori s-au vaccinat, iar școala poate începe „fizic” | Newsweek Romania

 Întrebat cine va da premierul, Florin Cîţu a afirmat: „Este prima discuţie, iar discuţiile despre funcţii, în special despre cea de premier....Au fost câteva discuţii, unele interesante, cu un premier care să se schimbe la doi ani, dar nu s-a ajuns la concluzii”.  

Despre intrarea la guvernare a PNL cu PSD, Cîțu a declarat că „eu cred că în această seară am găsit multe lucruri care pot să ne unească – de exemplu, situaţia de astăzi din România (...) Avem o criză în sănătate, în energie şi pentru acestea avem nevoie de un guvern,  de o guvernare stabilă. Dacă reuşim împreună cu cei de la PSD să facem acest lucru, este ok”, conform news.ro.

Citește și: Puțin peste 43.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză în ultimele 24 de ore | Newsweek Romania

Totodată, șeful PNL a spus că decizia privind o guvernare cu USR sau PSD va fi luată în interiorul formațiunii.   

Întrebat despre faptul că este mai mult timp pentru negocieri, având în vedere anunţul preşedintelui că aşteaptă conturarea unei majorităţi înainte de a convoca noi consultări, Cîţu a adăugat: „Acest lucru înseamnă că trebuie să venim cu o soluţie pentru România şi vom vedea care este acea majoritate. Nu s-a discutat despre portofolii şi ministere, s-a discutat foarte mult despre proiecte şi despre obiective”.  


Întrebat despre declaraţiile sale anterioare referitoare la PSD, în special despre cea în care afirma că „PSD este duşmanul poporului”, Cîţu a declarat: „Românii trebuie să înţeleagă că am ajuns în această situaţie pentru că foştii colegi de coaliţie au plecat de la guvernare, au semnat o moţiune de cenzură cu cei de la AUR şi au dat jos un guvern. Apoi nu am mai reuşit să găsim o majoritate în Parlamentul României. PNL a flexibilizat mandatul şi caută o majoritate”.  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.