VIDEO Ambasadorul SUA: Vom înfrunta provocările împreună, ca aliați și prieteni

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 25.09.2020 - 19:44
Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, alături de Ionel Dancă, șeful Cancelariei primului-ministru. Sursa:Facebook Guvernul României

Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a declarat, vineri, că America va fi mereu alături de România, în contextul pandemiei de coronavirus.

SHARE

„Trăim vremuri grele şi ambele noastre naţiuni au văzut timpuri mai bune. Economia noastră a avut de suferit, comerţul a decăzut şi, cel mai important, am pierdut cetăţeni. Ca şi dumneavoastră, îi plâng pe toţi. Majoritatea ştim pe cineva care a suferit din cauza COVID-19 şi mulţi dintre noi avem pe cineva care a murit din această cauză. Vă sunt alături şi îmi exprim regretul faţă de pierderile suferite. Acum, mai mult decât niciodată, naţiunile noastre au nevoie de prieteni de încredere. Avem nevoie unii de ceilalţi. Ţările noastre, întreaga lume, au mai trăit asemenea timpuri, de la Războaiele Mondiale, până la furia dezlănţuită a Mamei Natură. Nu suntem străini de provocările enorme.

Adevărata provocare nu este doar să supravieţuieşti. Este să ieşi la suprafaţă mai bun şi mai puternic decât înainte. (...) Indiferent care va fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună, ca aliaţi şi prieteni, aşa cum am făcut şi în trecut şi vom continua să o facem pentru anii ce vor veni. De asemenea, ne confruntăm cu dedicarea noastră împărtăşită pentru statul de drept, pentru a duce România mai departe pe drumul său către moştenirea de drept, aruncând ultimele vestigii ale lanţurilor comuniste", a declarat, vineri, ambasadorul SUA, citat de Agerpres. 

Zuckerman a precizat că aceasta este prima dintre multele vizite pe care urmează să le facă pentru a vedea "Rafturile americane" din bibliotecile din întreaga ţară şi că va reveni cu plăcere la Focşani.

 

🇷🇴 🇺🇸

Publicată de U.S. Embassy Bucharest pe Vineri, 25 septembrie 2020

Vizita ambasadorului SUA la Focşani a fost marcată de acuzaţii reciproce între PNL şi PSD. Liberalii i-au acuzat pe social-democraţi că au blocat vizita ambasadorului, întrucât s-au prezentat la bibliotecă fără să fie invitaţi, printre ei aflându-se şi candidaţi la alegerile locale. La rândul lor, social-democraţii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi să participe la vizita ambasadorului la bibliotecă, deşi au susţinut că numele mai multora dintre ei se aflau pe lista de invitaţi confirmată de Ambasada SUA, mai scrie Agerpres.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, s-a aflat vineri în Vrancea, unde a vizitat "Raftul american" de la Biblioteca Judeţeană din Focşani, s-a întâlnit cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţ şi a vizitat un producător local de vinuri. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te