Europarlamentarii PSD. Victor Negrescu, propus la Bruxelles, critica anul trecut PSD

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.03.2019 - 16:32

Fostul ministru a abandonat proiectul care i-a adus cel dintâi mandat de eurodeputat. În septembrie, spunea că are alte valori față de guvernul Dăncilă.

SHARE

Dragnea a anunțat  lista pentru europarlamentare pe care se regăsesc, în ordine: Rovana Plumb, Carmen Avram, Claudiu Manda,  Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragos Benea, Victor Negrescu,  Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Emilian Pavel, Doina Pană. Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene se află pe un loc eligicibil.  

Un proiect doar pe hârtie

Victor Negrescu a fost ales europarlamentar în luna mai 2014 pe listele PSD. În iunie 2017, a demisionat și a devenit ministru delegat pentru Afaceri Europene  în guvernul condus de Florin Tudose. Când a devenit europarlamentar, avea 29 de ani și era membru al PSD de șapte ani. În campania electorală, ministrul Victor Negrescu propunea proiectul „Delegaţia Transilvaniei şi Banatului“ pe lângă Uniunea Europeană, care urma să promoveaze valorile locale ale regiunii Transilvaniei în Parlamentul European. Intens mediatizat în țară și la Bruxelles, proiectul nu a demarat niciodată.  

Fără site propriu

Portalul eu40.eu, o platformă a tinerilor membri ai Parlamentului European care nu au împlinit vârsta de 40 de ani, îl arăta pe Negrescu ca fiind inițiatorul proiectului „Delegaţia Transilvaniei şi Banatului“ pe lângă Uniunea Europeană. Și în alte prezentări – oficiale sau în presă – Negrescu a ținut să se identifice cu acest proiect pe care susține că l-a inițiat.

La 4 ani de la ipoteticul său debut, nimeni nu știe nimic despre acest proiect care nu are un site propriu. Purtătorul de cuvânt al municipiului Alba Iulia, Mihai Coșer, ne-a precizat: „nu a existat nicio colaborare administrativă între primăria municipiului Alba Iulia și proiectul «Delegaţia Transilvaniei şi Banatului» pe lângă Uniunea Europeană“. Acesta a mai precizat, pentru Newsweek România, că nu a auzit de proiectul lui Victor Negrescu.  

O parte din inițiativele mele nu mai sunt active

Într-un răspuns pentru Newsweek Româânia,, ministrul Victor Negrescu a admis că de unele proiecte s-a ales praful: „Chiar dacă o parte dintre inițiativele mele destinate promovării regiunilor României nu mai sunt active în acest moment, nefiind continuate după ce am renunțat la calitatea de membru al Parlamentului European pentru a prelua portofoliul de ministru delegat pentru Afaceri Europene, îmi exprim speranța fructificării diferitelor oportunități de colaborare disponibile, pentru a consolida poziția României pe plan european“.

Realitatea este că proiectul pe care l-a vânturat alegătorilor, mai ales celor din Ardeal, nu a funcționat niciodată.  

A criticat guvernul

Negrescu a demisionat, în septembrie 2018, din guvern. Motivul: avea alte principii și valori, opuse față de cele susținute de guvern. Într-un interviu la RFI a declarat: „Decizia mea a fost una extrem de rațională și de responsabilă. Trebuie să susții ceea ce crezi, să îți aperi principiile indiferent de situație. Pentru mine nu este important să am o funcție. Nu este important să stau acolo doar de dragul de a ocupa o poziție.... 

Pot spune că aveam o altă viziune și alte idei. Am exprimat această poziție. Au fost discuții și aceasta a fost concluzia rezonabilă. Este foarte important ca toți cei care activează pe fiecare componentă guvernamentală să meargă în aceeași logică, în aceeași direcție. Eu voi sprijini pe mai departe activitatea echipei noastre social democrate și sunt convins că poate pe viitor o să mai avem discuții și poate data viitoare, ideile pe care le transmit eu vor fi cele care vor fi îmbrățișate în final”, a spus Negrescu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te