Vanghelie: Candidez împotriva lui Ponta. La câte nenorociri a făcut, ar trebui exclus din politică

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 22.07.2020 - 10:17
Preacinstitul Marian Vanghelie îl acuză pe Ponta că e mincinosFoto: INQUAM Photos/ George Călin

"Merg către alegeri cu toată viteza! 90% voi candida la Capitală. Dacă se înscrie Ponta voi candida 100%! Daca nu, voi vedea unde candidez. Partidul Social Democrat Independent va avea candiați la fiecare sector", susține Marian Vanghelie pe site-ul personal.

SHARE

"Candidez împotriva lui Ponta pentru că, la câte nenorociri a făcut, ar trebui exclus din politică. Din păcate, la noi, în România, percepția greșită este în felul următor – cine este mai alunecos și mai mincinos, acela este om politic.

Incorect! Un om politic înseamnă un om cu demnitate, un om curajos, un om care spune lucrurilor pe nume și care se ține de cuvânt. Din această cauză suntem în stadiul actual în care nu mai avem nici politicieni pentru că am considerat că cei care mint și sunt alunecoși sunt adevărații politicieni.

Am discuții cu mai multe partide. În momentul în care va fi o închidere de protocol ne veți vedea unii lângă alții", susține Marian Vanghelie.

Partidul Social Democrat Independent (PSDI) este formațiunea pe care Marian Vanghelie a anunțat că-l lanseză pe persoană fizică. 

,,Am văzut că în 1946 fondatorul social-democrat, Titel Petrescu, a plecat din PSD, pentru că nu a vrut să intre la guvernare cu comuniștii și a înființat un partid social democrat independent. Puțin, este o chestie similară.

Am depus și eu documentele la Uniunea Europeană, pe persoană fizică așa, pentru PSDi. După care m-am dus cu acest nume la tribunal. Nu am reușit din prima, din a doua, abia cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare am reușit să îl înscriu ca partid. Am zis să ne antrenăm. Pentru 2020 relansez Partidul Social Democrat Independent și intenționez să intru în cursa pentru alegerile locale și generale, urmând ca din structură să facă parte nume sonore de pe scena politică.”

Dosarele lui Marian Vanghelie

În timp de vorbește despre demnitate și curaj, Marian Vanghelie este cercetat sau judecat în mai multe dosare pentru fapte de corupție.

DNA a clasat pe 22 iunie 2020 dosarul deschis în mai 2016 în care fostul primar de la sectorul 5, Marian Vanghelie, era suspect de abuz în serviciu pentru fapte comise în 2008, potrivit unui răspuns al DNA la o solicitare a G4Media.ro.

Marian Vanghelie este judecat la Tribunalul București de mai bine de 5 ani.

În iulie 2015, Vanghelie a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru 26 de infracțiuni de corupție, alături de Laura Ciocan, directorul de atunci al Economat Sector 5 SRL.

Prejudiciul se ridică la peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro ar fi reprezentat mita pentru Marian Vanghelie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te