VIDEO Valeriu Stoica: Criza poate fi rezolvată doar prin sacrificarea unui singur om

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 28.09.2021 - 22:29
O guvernare a lui Florin Cîțu este imposibilă, crede Valeriu Stoica. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Există o singură soluție pentru rezolvarea crizei politice actuale, respectiv sacrificarea lui Florin Cîțu, care nu mai poate fi prim-ministru, a declarat fostul președinte al PNL Valeriu Stoica, în cadrul Newsweek LIVE. Cîțu poate rămâne doar președinte PNL.

SHARE

Există o singură coaliție politică bună pentru România în acest moment, cea formată dintre PNL, USR PLUS și UDMR, de aceea decidenții poltici trebuie să ajungă la un consens cât mai repede, a explicat Valeriu Stoica, fostul președinte al PNL, în cadrul unui interviu acordat Newsweek LIVE.

„Suntem într-o ipostază stranie: toți decidenții politici importanți, care ar putea să rezolve această criză, sunt cu spatele la zid. Au făcut alegeri așa de proaste până în acest moment, încât acum nu există decât o singură variantă: cineva să se sacrifice.

Suntem ca într-o intersecție fără semne de circulație, cu 4 mașini din 4 direcții diferite. Singura variantă ca toate să treacă prin intersecție este ca cineva să cedeze trecerea de bună voie. Așa este și aici”, a menționat Valeriu Stoica. 

Fostul președinte al PNL a identificat și cine sunt cei care trebuie să rezolve criza politică: președintele României, președintele PNL, USR PLUS. De asemenea, a indicat și singurul mod în care poate fi rezolvat impasul.

Citește și: Moţiunea de cenzură a PSD a luat fața celei a USR PLUS. Va fi citită joi. Votul, marţea viitoare

„Pentru a debloca această criză e nevoie de un sacrificiu. Să vedem cine îl va face sau cine îl va impune. E un singur sacrificiu firesc: Florin Cîțu.

Există o singură soluție reală pentru România, refacerea alianței PNL – UDMR – USR PLUS. Se poate, chiar dacă s-au spus vorbe dure. Dar nu mai este posibil oricum, decât printr-un sacrificiu. Singurul sacrificiu posibil este cel al primului ministru. Altă variantă ar fi să se sacrifice un partid în întregul lui, și anume USR PLUS”, a precizat fostul politician, acum avocat. 

Florin Cîțu poate rămâne președinte al PNL, soluție care ar putea fi inclusiv pe placul președintelui Klaus Iohannis.

Citește și: Șeful PNL, Florin Cîţu: În Parlament, USR - AUR și PSD se întrec pentru a arunca ţara în haos

Valeriu Stoica a arăta că USR PLUS nu poate reveni la guvernare cu Florin Cîțu prim ministru, pentru că asta ar însemna să se sacrifice ca partid.

„Evident că nu o să facă lucrul ăsta, ar fi o totală decredibilizare. Pe de altă parte, și USR PLUS trebuie să renunțe la Stelian Ion, care nu mai poate fi propus tot ministru al Justiției.

Sacrificarea lui Stelian Ion e necesară. Dacă nu vor face așa, în loc să fie sacrificate persoane particulare, vor fi sacrificate partidele”, este sfatul oferit de Valeriu Stoica, în cadrul Newsweek LIVE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te