Val de critici împotriva OUG 92/2018, dar Victor Ciorbea, singurul care o poate ataca, e în vacanță

DE Mircea Marian | Actualizat: 18.10.2018 - 10:57
Victor Ciorbea la semnarea unui protocol cu Colegiul Psihologilor Foto: Avocatul Poporului

Comisia Europeană a criticat OUG 92/2018, prin care Guvernul a modificat abia promulgatele modificări la legile Justiției. CSM a fost nevoit să interpreteze unele prevederi, iar procurorul general, Augustin Lazăr, i-a cerut Avocatului Poporului să o atace la CCR.

SHARE

Ciorbea a răspuns imediat solicitării lui Lazăr, precum și PNL și USR, care i-au solicitat ca OUG 92/2018 să fie atacată la CCR: i-a anunțat că se află în concediu, pentru două săptămâni, în SUA.

„Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea precizează că perioada concediului de odihnă, pe care il efectuează în Statele Unite ale Americii ( 17-30 octombrie 2018) a fost programată în urmă cu 6 luni, iar biletele de avion şi serviciile hoteliere au fost achitate în data de 2 septembrie 2018. Referitor la solicitările de formulare a unei excepţii directe de neconstituţionalitate cu privire la OUG nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirmă că toate petiţiile având acest obiect, sunt analizate de către specialiştii Biroului contencios constituţional şi recurs în interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenţi, jurisprudenţa Curţii Constituţionale a României, Curţii Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat în materie, precum şi concluziile Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), după care urmează a fi luată o decizie”, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului. 

Cioloș sugerează că Ciorbea va rămâne fără pensia specială

„Instituţia care poate ataca la Curtea Constituţională această mişelească ordonanţă este Avocatul Poporului. USR a încercat azi să-l determine, cu argumente, pe Victor Ciorbea să facă acest lucru. Avocatul poporului era "dezertat" din instituţie în concediu, fără să-şi delege atribuţiile. Astfel de episoade care pică la fix, nu te lasă să crezi în coincidenţe. Preţul unui concediu luat la timp de Ciorbea îl plătesc românii, lunar, în urma votului dat luni în Senat de majoritatea PSD-ALDE. Aceştia au decis că avocatul poporului poate cumula indemnizaţia cu pensia special. Astfel, Victor Ciorbea va încasa lunar 36.000 de lei”, a arătat deputatul USR Vlad Duruș. 

Și fostul premier Dacian Cioloș a criticat atitudinea lui Ciorbea: „Este o rușine”! „Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, ar trebui să iasă de urgenţă la pensie dacă doreşte să beneficieze de actuala pensie specială care i-a fost oferită”, se afirmă într-un comunicat al Mișcării România Împreună. 

Citește și Ciorbea, cel mai bine plătit avocat al infractorilor

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te