USR, PMP și Forța Dreptei lansează alianța Dreapta Unită. O alternativă la coaliția PSD-PNL în 2024

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.12.2023 - 13:08
USR, PMP și Forța Dreptei lansează alianța Dreapta Unită. O alternativă la coaliția PSD-PNL în 2024 - Foto: Facebook/ USR

USR, PMP și Forța Dreptei lansează alianța „Dreapta Unită”. Această alianță vine ca o alternativă la coaliția PSD-PNL pentru alegerile din 2024, au anunțat liderii celor trei formațiuni într-o conferință de presă.

SHARE

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat că această alianță are ca scop înlăturarea regimului PSD-PNL de guvernare „caracterizat de minciună, sărăcie și nedreptate”. Drulă a adăugat că PSD-ismul a ajuns la putere prin intermediul unei „fraude colosale” la adresa electoralului de dreapta din România.

USR, PMP și Forța Dreptei lansează alianța Dreapta Unită. O alternativă la coaliția PSD-PNL în 2024

Liderul USR a criticat modul în care PNL guvernează alături de PSD acuzându-i că și-au trădat electoratul și că România este acum condusă ca „o afacere murdară”. A subliniat, de asemenea, problemele legate de rectificările bugetare și gestionarea financiară a țării.

„PSD-ismul a ajuns la putere printr-o fraudă, o fraudă colosală și nemaiîntâlnită al cărei autor e președintele actual, președintele pe final de mandat Klaus Werner Iohannis. El e cel care a dat gratuit voturile de dreapta în șacoșa PSD-ului pentru a ajunge la guvernare și a pune în practică aceleași apucături de 30 de ani: disprețul față de mediul de afaceri, antreprenori, liber profesioniști, oamenii care muncesc si alimentează cu taxele lor bugetul de stat, privilegii pentru speciali, o nouă nomenclatură la peste 30 de ani de la Revoluție la vârful statului român care-și face și desface pentru sine, minciuna ca mod de guvernare – e primul Guvern de după Revoluție care n-a făcut rectificare bugetară pentru a nu se vedea dimnensiunea dezastrului.

Citește și: Câți români vor merge la vot în 2024. PNL și PSD, primele în sondaje. Partidul care trece de 5%

Acum se disuctă din nou în comisii despre un buget pe baze mincinoase, după cel adus anul trecut despre care noi, din Opozițiee, am spus de atunci că e un buget mincinos. E încă unul pe masă azi”, a declarat liderul USR.

Alianța Dreapta Unită se poziționează ca o alternativă de dreapta la actuala guvernare și își propune să ofere un cadru de acțiune coerent și unit în vederea schimbărilor politice la alegerile din 2024.

Citește și: Ludovic Orban, mandatat să construiască polul de dreapta cu USR și PMP pentru alegerile din 2024

Liderul USR a salutat atitudinea noilor parteneri.

PNL are Ministerul Finanțelor, și-a trădat complet electoratul, și-a trădat misiunea și mesajul pentru care a candidat, dar nu toți oamenii au fost acolo. Unii oameni au spus «nu» și ei se găsesc în Forța Dreptei, și sunt oamenii curajoși”, a declarat Cătălin Drulă.

„Alți oameni, în Mișcarea Populară, au rezistat în toți acești ani, în funcțiile lor executive din primării, din consilii, într-o opoziție, chiar dacă nu parlamentară, au rezistat asalturilor unei puteri demente, care a degradat democrația din România, care folosește instituțiile împotriva opozanților politici, pentru că, da, aici am ajuns, într-un regim al minciunii, un regim al furtului generalizat, un regim care nu crede în democrație și în dreptul cetățenilor de a alege”, a subliniat liderul USR.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te