USRPLUS, în faza pe acuzații interne. Barna spune că Cioloș e „omul sistemului”. Replica lui Cioloș

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 27.09.2021 - 21:07
Barna spune că Cioloș e „omul sistemului”. Foto USR PLUS

Dan Barna, îndemnat să îl caracterizeze pe co-președintele USR PLUS Dacian Cioloș în câteva cuvinte, a spus despre acesta că este „om al sistemului”. Caracterizarea l-a enervat pe acesta din urmă și la acuzat pe Dan Barna că pregătește o fraudă la alegerile interne.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Irineu Darău, cel de al treilea candidat pentru președinția USR PLUS, ieșit din cursă în turul 1, a organizat duminică două întâlniri pe Facebook, video, între cei care l-au votat și, separat, cei doi candidați intrați în durul al doilea, Dan Barna și Dacian Cioloș. 

În cadrul dezbaterii cu Dan Barna, co-președintele USR PLUS a fost rugat să-l caracterizeze pe Dacian Cioloș în câteva cuvine. Iar Dan Barna a spus: „om al sistemului”. 

Caracterizarea l-a enervat pe Dacian Cioloș, care ar fi trimis un foarte dur mesaj intern în care acuză conducerea USR nu doar că nu a fost deranjată să facă parte dintr-un guvern condus de el, ci și că pun la cale o fraudă electorală.

Citește și: Tabăra lui Cioloș acuză echipa lui Barna de fraude masive la alegerile interne

„M-am gândit mult în ultimele ore la cum anume pot merge mai departe, având în vedere că o parte din Biroul Național nu recunoaște decizii luate împreună, încearcă să blocheze verificări legitime ale Comisiei Electorale și multe alte lucruri pe care nu vreau să le definesc acum. Am văzut colegi pe care i-am învestit cu încredere, dar azi aleg să derapeze de la principiile care ne-au adus împreună”, ar fi scris Cioloș într-un mesaj trimis pe un grup intern al USR PLUS, citat de Digi24.

„Eu nu sunt omul care să își dorească să câștige o competiție cu orice preț, așa cum, din păcate, constat că se întâmplă la unii dintre colegii noștri. Am promis în campanie dialog, unitate și modernizarea funcționării partidului și nu dau înapoi. Sunt însă câteva lucruri care nu mai pot rămâne așa de-acum înainte, pentru că promitem altfel de politică, dar când este să o aplicăm și intern unii se fac că uită de această promisiune.

„Dan m-a definit azi «om al sistemului». O etichetă pe care mi-au pus-o pesediștii, peneliștii sau oficii de propagandă ale lor de-a lungul timpului. Nu înțeleg cum a acceptat să îl numesc eu, om al sistemului, secretar de stat în 2016. Sau pe Cristi Ghinea ministru, pe Cătălin Drulă consilier de stat și așa mai departe. Au făcut atunci pact cu un om al sistemului?”, a scris Dacian Cioloș, co-președinte al USR PLUS și contracandidat al lui Dan Barna la conducerea unică a partidului.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Blatul măștilor de protecție anti-COVID de 14 milioane €. Cum s-a negociat pentru un privat

Dan Barna se apără: E firesc într-o campanie să existe astfel de poziții

Ulterior, Dan Barna, aflat în competiție internă cu Dacian Cioloș pentru șefia USR PLUS, a explicat duminică, la Digi24, ce a vrut să spună atunci când, într-o dezbatere în partid, l-a numit pe contracandidatul său „om al sistemului”, ceea ce a declanșat un adevărat scandal în interiorul formațiunii.

Dan Barna a spus că a fost un dialog, o dezbatere cu colegii care îl susțineau pe cel de-al treilea candidat (Irineu Darău, ieșit între timp din cursă - n.r.), în care i s-a cerut să caracterizeze cu câte un cuvânt pe fiecare candidat la șefia USR PLUS.

„Pentru fiecare dintre candidați mi s-a cerut să folosesc un cuvânt, este un element de dialog, de poziționare de campanie”, a menționat Barna. 

CITEȘTE ȘI: Milionarul care a fost jefuit, băgat în portbagaj și lăsat gol în pădure de frații Cămătaru, urmărit

Întrebat dacă a fost un atac politic, liderul USR PLUS a spus: „Să spunem că a fost un ping-pong. Cu o zi înainte, colegul meu a folosit niște comparații în ceea ce mă privește cu liderii total dezavuați ai celorlalte partide istorice. Trebuia să existe un răspuns cel puțin echilibrat. E firesc într-o campanie să existe astfel de poziții”, a comentat Dan Barna la Digi24.

Întrebat dacă „omul sistemului” e din același registru cu „statu paralel”, Dan Barna a negat: „Nici pe departe. Este unul dintre oamenii care au avut activitatea - e o chestiune de CV, până la urmă - care au avut cea mai mare parte a activității în zona publică”, a argumentat Dan Barna.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te