USR PLUS cere scoaterea din politică a unui consilier județean PNL

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 14.03.2021 - 17:52
USR PLUS cere scoaterea din politică a consilierului județean Constantin Șerban

USR PLUS Iași cere filialei locale a PNL să retragă sprijinul politic pentru învățătorul abuzator, consilier județean și secretar general adjunct Cosntantin Șerban.

SHARE

Constantin Șerban, învățător, dar și consilier județean al PNL, a fost înregistrat audio în timp ce țipă la copii, se aude chiar și o lovitură și plânsete pe fundal. „Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiți!… Tare! (… )

 Briana, de la început! Altă leneșă. Citește de la început!!! (plânset de copil)”, sunt doar câteva exemple care pot fi auzite pe înregistrări, surprinse de publicația locală 7est.

Mama unei eleve care a avut probleme și anul trecut cu învățătorul a pun în ghiozdanul fetei sale un reportofon pornit. Fata care este elevă în clasa a II-a a fost umilită și lovită cu palma în fața colegilor. Atunci, ancheta ISJ s-a finalizat cu o „observație scrisă”.

Citește și: Învățătorul care își amenința elevii, judecat de Consiliul de Administrație din care face parte

Inspectoratul Școlar Județean Iași a cerut Școlii „Mihai Codreanu” cercetarea disciplinară a învățătorului Constantin Șerban, dar decizia de sancționare va fi luată de către Consiliul de Administrație al unității de învățământ din care face parte chiar cel cercetat.

Între timp, acesta rămâne la catedră și își amenință elevii. „A scos-o pe fata mea în fața clasei și i-a spus așa: să-i spui mamei tale să-i fie rușine și să-i mai spui că nu o să rămână așa. La fel a procedat cu un coleg care a declarant televiziunilor că a fost bătut de învățător”, a declarat mama unei eleve.

Reacție dură a USR PLUS la adresa PNL

Mai mult, în ciuda acuzelor grave, Constantin Șerban a rămas în Consiliul Județean. 

Senatorul USR PLUS Marius Bodea a solicitat oficial Ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, deplasarea Corpului de Control la Iași pentru a verifica circumstanțele în care, după ani de abuzuri psihice la adresa unor elevi, Constantin Șerban și-a continuat nestingherit activitatea la catedră.

Citește și: Învățătorul care-și umilește elevii de ciclu primar trebuie pensionat acum patru ani

„PNL Iași acoperă cu influența sa politică un monstru care distruge copilăria unor elevi și ale cărui abuzuri răscolesc familii întregi. Pașii timizi întreprinși de Inspectoratul Școlar Județean se lovesc de o situație incredibilă: o decizie de sancționare a lui Șerban poate fi dată doar de Consiliul de Administrație al Școlii «Mihai Codreanu», consiliu din care acesta face parte ca membru la propunerea PNL! Abuzatorul este pus să se judece pe sine!

Corpul de Control al Ministrului Educației trebuie să facă de urgent toate demersurile necesare pentru a cerceta împrejurările prin care un individ cu un asemenea trecut recidivist încă se mai află la catedră”, susține parlamentarul. 

Daniel Dîscă, liderul consilierilor USR PLUS în Consiliul Județean Iași, lansează un atac dur la adresa PNL, din cauza lui Constantin Șerban.

Citește și: Consilier județean de la PNL Iași, învățător, înregistrat când înjură elevii de clasa a II-a la oră

„PNL l-a «cadorisit» pe acest cadru didactic obișnuit să abuzeze elevii ca și cum ar fi un reprezentant de seamă al învățământului ieșean. O uscătură, în mod sigur nereprezentativă pentru majoritatea dascălilor dăruiți și bine pregătiți din școala ieșeană, a fost ridicată la rang de creangă de aur de carnetul de partid.

Este o rușine fără margini pe care trebuie să o suportăm toți! Șerban nu mai are ce să caute în CJ, în Comisia de Educație (!), în consilii de administrație ale unor unități școlare! Noi nu am intrat în politică pentru a asista neputincioși cum sunt abuzați copiii în școală de către șmecheri care se ascund în spatele unei sigle de partid, ci pentru a încerca să îi apărăm și să le oferim condiții mai bune de învățare”, a declarat Daniel Dîscă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te