Învățătorul care își amenința elevii, judecat de Consiliul de Administrație din care face parte

DE Alex Darvari | Actualizat: 12.03.2021 - 21:07
Inspectoratul Școlar Județean Iași a cerut Școlii „Mihai Codreanu” cercetarea disciplinară a învățătorului Constantin Șerban /7iasi.ro

IȘJ Iași a cerut Școlii „Mihai Codreanu” cercetarea disciplinară a învățătorului Constantin Șerban, dar decizia de sancționare va fi luată de către Consiliul de Administrație al unității de învățământ din care face parte chiar cel cercetat.

SHARE

Între timp, Șerban rămâne la catedră și își amenință elevii. „A scos-o pe fata mea în fața clasei și i-a spus așa: să-i spui mamei tale să-i fie rușine și să-i mai spui că nu o să rămână așa. La fel a procedat cu un coleg care a declarant televiziunilor că a fost bătut de învățător”, a declarat mama unei eleve.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a promis că îl va demite pe învățătorul Constantin Șerban, după ce 7 IAȘI a făcut publice înregistrări de la orele susținute de acesta în fața unor elevi de clasa a II-a de la Școala „Mihai Codreanu.”

La aproape două săptămâni de la declarațiile inspectorului general Genoveva Farcaș, acțiunea de demitere a învățătorului Șerban s-a blocat în proceduri birocratice ale unor comisii și consilii. Ba mai mult, decizia privind sancționarea acestuia va trebui luată de către Consiliul de Administrație al școlii din care Constantin Șerban face parte în calitate de reprezentant al PNL.

La solicitarea 7IAȘI, ISJ Iași a emis un răspuns în care explică acțiunile pe care le-a demarat pentru demiterea lui Constantin Șerban și pașii care au fost parcurși în acest sens de la începutul lunii martie și până în prezent. Cu toate acestea, după cum rezultă chiar din răspunsul ISJ, decizia finală privind pedepsirea învățătorului agresiv va aparține conducerii școlii. Inspectoratul nu putut decât să recomande Școlii Gimnaziale nr. 28 „Mihai Codreanu” ca din comisia de cercetare să facă parte alte persoane decât cele care au anchetat faptele din toamna anului trecut, când același Șerban a fost anchetat pentru că a pălmuit o elevă pe care a numit-o „butoi”. Atunci, învățătorul a scăpat doar cu un „avertisment scris”.

candalul declanșat de publicarea înregistrărilor de la ore, în care învățătorul Șerban este surprins țipând și amenințând copiii, folosind un limbaj nepotrivit, nu l-a afectat pe acesta.

Unul dintre părinți, mama fetei abuzate în toamna anului trecut, a povestit că, la scurt timp după publicarea înregistrărilor, învățătorul Constantin Șerban a amenințat-o pe elevă în fața clasei.

„A scos-o pe fata mea în fața clasei și i-a spus așa: să-i spui mamei tale să-i fie rușine și să-i mai spui că nu o să rămână așa. La fel a procedat cu un coleg care a declarant televiziunilor că a fost bătut de învățător”, a declarat mama elevei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te