USR-PLUS anunță că nu negociază candidați comuni cu PNL dacă nu rupe „legătura cu primăriile PSD”

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 16.06.2020 - 15:02
Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu au transmis un mesaj comun în care solicită PNL să rupă „orice legătură cu primăriile controlate de PSD" în vederea unor negocieri pentru stabilirea de candidaţi comuni la primăriile de sector.

SHARE

„În Bucureşti, funcţiile au fost negociate de-a lungul timpului pe colţul mesei şi chiar pe sub masă. Cei care trăgeau sforile în PNL şi-au negociat posturi în administraţiile din Bucureşti, în direcţiile din primării, în adunările generale şi consiliile de administraţie ale companiilor municipale marca Firea-PSD.

Dacă vreţi cu adevărat ca lucrurile să se schimbe, arătaţi-ne că aţi început curăţenia.

Începeţi cu propria curte. Aveţi şi oameni cinstiţi în partid, cu care puteţi construi pe curat - încetaţi să îi umiliţi şi pe ei prin metehne vechi USL-iste.

Rupeţi orice legătură cu primăriile controlate de PSD, retrăgeţi-vă băieţii de la partid din consilii de administraţie şi numiţi profesionişti şi apoi haideţi într-adevăr să discutăm cum scoatem nu doar pesedeul din administraţia Bucureştiului, ci şi pesedismul, pedelismul, uselismul şi ciocoismul", au scris, într-un mesaj comun transmis pe Facebook, Claudiu Năsui și Vlad Voiculescu, co-preşedinţi ai USR-PLUS Bucureşti.

Cei doi adaugă că până nu va fi îndeplinită această condiţie, nu se pune problema unor negocieri.

„Până atunci, nu se pune problema să negociem nimic pe colţul mesei, iar de liste comune nici nu poate fi vorba. USR-PLUS s-a lansat cu mesajul «Ne-am unit şi mergem la victorie» şi rezultatul a fost că USR-PLUS a luat în Bucureşti peste 'FC Dreapta Unită» şi «CSM Stânga' la un loc. Asta este singura unitate de care puteţi fi siguri. Am spus acum un an că fără hoţie ajungem departe. Nu fără PSD, ci fără hoţie! Nu contează dacă ea vine din dreapta sau din stânga, ca să putem construi ceva serios, trebuie să eliminăm hoţia sub toate formele ei", se menţionează în mesaj.

Cei doi remarcă faptul că în ultimele zile au apărut mai multe articole despre candidaţi comuni ai partidelor de dreapta din Capitală sau chiar despre „împărţirea listelor" între USR PLUS, PNL şi PMP.

„Totul sub aceeaşi placă repetată de 30 de ani: «Este nevoie de dreapta unită, doar aşa scăpăm de PSD'. Este o placă obosită. Şi e prea puţin. Am investit prea mult în anii ăştia ca să scăpăm doar de PSD.

Asta e valabil pentru toţi cei care au ieşit să protesteze în toată ţara şi pentru toţi cei care au pătimit cu adevărat de pe urma nemerniciei PSD. Ştim că şi în PNL sunt câţiva care gândesc la fel, nu lor ne adresăm aici, ci tuturor celorlalţi: Nu mai ţine cu chemările la oaste împotriva PSD, când voi recrutaţi primari de la ei. Schimbatul de tricouri, geci şi 'campioni' între partidele voastre şi PSD e un sport prea vechi", precizează cei doi.

Aceştia apreciază că abordarea unor politicieni din ultimii 30 de ani „e mai aproape de feudalism decât de democraţie" şi că pentru aceştia „dreapta şi stânga sunt doar două mâini care au acces, pe rând", la banul public.

„Cu cine să unim «dreapta»? Cu domnul Chirica de la Iaşi, care a sărit de la PSD la PNL? Cu domnul Popescu de la sectorul 2, care încă nu ştie dacă e la «dreapta' sau la «stânga»?

Cu domnul Hubert Thuma de la Ilfov, vechi USL-ist şi condamnat penal? Cu fostul viceprimar al lui Vanghelie? Cu lobbyistul Tănase Stamule? Cu PMP-ul care acum 4 ani absorbea UNPR-ul lui Gabriel Oprea şi între timp a făcut blat după blat cu Firea-PSD? Ce faceţi voi de 30 de ani e mai aproape de feudalism decât de democraţie", se arată în postare. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.