USR Oltenița se plânge că primarul PNL, un penal pe care l-a susținut, s-a aliat acum cu PSD

DE Mircea Marian | Actualizat: 27.10.2020 - 11:38
Afiș de campanie, când PNL și USR susțineau aceleași persoane

Oltenița are viceprimar PSD, deși, în campanie, USR și PNL au fost aliate, și-au impus primarul - pe liberalul Costinel Milescu, condamnat penal - și dețineau majoritatea în Consiliul Local.

SHARE

USR Oltenița a arătat, într-o postare pe Facebook, că deși PNL și USR dețineau majoritatea în Consiliul  Local, viceprimarul este de la PSD.

“Au fost 2 persoane propuse ca viceprimar:
Cristian Ivan (USR) - 6 voturi din 16
Ion Pitoi (PSD) - 10 voturi din 16

Votul a fost secret.

Dar componența consiliului local ne arată că au fost 2 din 2 persoane de la USR care au votat cu candidatul nostru (Cristian Ivan), iar de la PNL au fost cel mult 4 persoane ce au votat cu dl Ivan. restul consilierilor PNL au votat cot la cot cu candidatul PSD-ului.

Primarul Milescu a vrut să-i ofere d-lui Ivan funcția de director la Ecosal, dar acesta a refuzat.

Menționăm că aleșii USR nu urmăresc funcții publice și nu pot fi reduși la tăcere prin astfel de metehne ce au dus țara sub nivelul mării.

Rămânem în continuare în consiliu local și vom reprezenta în totalitate interesele cetățenilor.

Concluzii:

-PNL a făcut blat cu PSD la Oltenița.

-PNL nu a respectat protocolul alianței cu USR.

-Fără această alianță, Milescu nu ar fi ajuns primar și se pare că nici bine nu a preluat mandatul și deja a uitat de unele promisiuni făcute în campanie oltenițenilor“, a arătat USR Oltenița. 

Alianța PNL-USR pentru susținerea unui penal

Primarul PNL Costinel Milescu, susținut în campanie și de USR, are o condamnare penală și figurează în dosarele CNSAS ca fost informator al Securității, dar CNSAS a decis că el nu a făcut poliție politică. 

Milescu are o condamnare penală, după ce în 2012, din poziția de primar al Olteniței, a semnat actul prin care Primăria a vândut o stradă soției sale. 

„La data de 29.08.2007, MILESCU Costinel, Primar al Municipiului Oltenița, Județul Călărași, a aprobat Hotărârea Consiliului Local al Muncipiului Oltenița privind vânzarea prin licitație publică a unui teren aparținând domeniului privat al Municipiului Oltenița, semnând, în calitate de reprezentant al Consiliului Local, contractul de vânzare – cumpărare a terenului mai sus menționat, în suprafață de 324,35 mp, cu S.C. M.C. SERVICE S.R.L., societate în care acesta deține calitatea de asociat, iar soția acestuia calitatea de administrator”, a constat, în 2012, Agenția Națională de Integritate. 

Nici Costinel Milescu nu neagă vânzarea, dar consideră că a fost o decizie a Consiliului Local Oltenița. Numai că, potrivt procurorilor care au preluat dosarul, reprezentantul Consiliului Local în această tranzacție a fost chiar soțul celei care a cumpărat strada, respectiv primarul pe atunci Costinel Milescu.

Costinel Milescu a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu. 

În plus, în 2008, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a emis o adeverință prin care arăta că actualului candidat susținut de PNL și USR PLUS „nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității. 

Dar, din document reiese că a fost recrutat de către Securitate în 1978 și a primit numele de cod „Carol”, respectiv „Orfeliu” în perioada 1979-1980.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te