USR Cluj cere demisia lui Barna pentru "prejudiciile de imagine majore" cauzate partidului

DE Adelina Sahlean | 16.12.2019 - 13:14
Foto: InquamPhotos/George Călin

Biroul Judeţean al USR Cluj i-a trimis liderului USR, Dan Barna, o solicitare “simplă, clară” prin care îi cere să demisioneze de la şefia partidului ca urmare a modului în care a fost gestionat cazul “Olimpia Ardeleanu”.

SHARE

"Biroul Judeţean al filialei USR Cluj constată că modul în care a fost tratat cazul Olimpia Ardeleanu de la început până în prezent a cauzat prejudicii majore de imagine USR-ului.

Considerăm că decizia de excludere adoptată de Biroul Naţional sub conducerea dumneavoastră este total disproporţionată cu faptele imputate, mai ales având în vedere circumstanţele atenuante, conform cărora se poate considera că Olimpia Ardeleanu a îndeplinit doar un rol de avertizor de integritate", reiese din solicitarea biroului, potrivit Epoch Tmes.

De asemenea, în solicitarea sa, Biroul Judeţean îi acuză pe Barna şi echipa sa de la conducerea partidului că nu sunt interesaţi să stingă scandalul şi să repare imaginea USR şi că sunt interesaţi doar de conflictele cu “adversarii interni”.

"Modul în care a fost prezentată această decizie public şi intern în USR ne arată clar că nici pe dumneavoastră, nici pe echipa dumneavoastră de la conducerea partidului nu vă interesează stingerea conflictelor din interiorul USR.

Din punctul de vedere al BJ USR Cluj, actuala conducere şi-a dovedit incapacitatea de a vindeca rănile partidului şi e interesată doar de lupta cu adversarii interni".

Sute de userişti - printre care lideri de filială, parlamentari şi membri din conducere - au reacţionat, printr-o scrisoare deschisă, după ce Biroul Politic Naţional a exclus-o din partid, cu voturile “aripii Barna”, pe Olimpia Ardelean, vicepreşedintele organizaţiei Ilfov care acuzase o serie de nereguli în partid.

Mai exact, Olimpia Ardelean a fost dată afară din partid după o postare pe Facebook, din luna noiembrie, în care vorbea despre semnături false în campania "Fără Penali în Funcţii Publice" şi îl acuza pe Dan Barna că a minimizat problema. În aceeaşi postare din noiembrie, Oli Ardelean susţinea că preşedintele USR Buftea a montat banere fără autorizaţie în precampanie, iar jumătate din Biroul Judeţean USR Ilfov nu a avut nicio problemă cu acest lucru.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.