Un consilier general USR îi roagă pe bucureșteni să pună presiune la votarea bugetului Capitalei

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 07.05.2021 - 14:27
Sala Ciulei de la Teatrul Bulanda. Foto Teatrul Bulandra

Primarul general al Capitalei, PNL și USR PLUS au anunțat că s-au înțeles să voteze vineri bugetul Capitalei. Înțelegerea nu vizează însă toate amendamentele depuse de consilierii generali. Manuela Mureșan le cere bucureștenilor să o ajute.

SHARE

Primarul general Nicușor Dan și liderii coaliției PNL- USR PLUS din Consiliul General al Municipiului București au anunțat că s-au înțeles cu privire la bugetul Capitalei pentru anul 2021. 

La ședința precedentă, USR PLUS nu a votat bugetul propus de Nicușor Dan, invocând faptul că estimarea veniturilor a fost exagerată cu 3 miliarde de lei.  

Cele trei părți au precizat că au convenit să taie circa un miliarde de lei din estimare, prin urmare viceprimarul Horia Tomescu a anunțat publică că a recomandat consilierilor generali ai USR PLUS să voteze de data aceasta bugetul. 

Dacă votul ar fi fost amânat sau bugetul ar fi fost respins, Bucureștiul ar fi intrat în incapacitate de plată din 7 mai. 

Citește și: Nicușor Dan: S-a ajuns la o formă a bugetului Capitalei acceptată de toată lumea. Se vor tăia bani

Totuși, în ciuda acestei înțelegeri, unele amendamente depuse de consilierele generale USR PLUS Manuela Mureșan și Ana Ciceală nu vor fi votate, potrivit informațiilor de dinaintea ședinței. 

Prin urmare, Manuela Mureșan a apelat la ajutorul bucureștenilor. 

„Vă rog să mă susțineți, intrați pe pagina Primăriei Municipiului București și comentați la transmisiunea ședinței de îndată de Consiliu General, convocată pentru votarea bugetului bucureștean pe 2021”, a făcut aceasta apel pe Facebook. 

Care sunt amendamentele ce nu vor trece

Manuela Mureșan a scris că Ana Ciceală va face un număr de amendamente, dintre care o parte sunt scrise împreună cu ea, pentru:

- asigurarea siguranței Muzeului Municipiului București;
- paza și curățenia Muzeului Național al Literaturii Române (inclusiv tăiat iarba la Mărțișor);
- suplimentarea bugetului pentru artiștii independenți, crunt loviți de pandemie.

„Și, nu în ultimul rând, reparații la cabinetele Teatrului Bulandra, Sala Toma Caragiu, acolo unde există încă, insalubră și umilită cămăruța Doamnei Bulandra. În acest ultim caz (amendament) am făcut un apel, prin e-mail, la toți consilierii generali, cerându-le umil votul ”pentru”, dar și la administratorii orașului: Primarul General Nicușor Dan, City Managerul Diana Pungă, cei doi vice-primari etc”, a menționat Manuela Mureșan.

Cabinele artiștilor de la Teatrul Bulandra nu au mai fost renovate de 50 de ani. 

Ulterior, consilierul general a precizat că speră ca măcar colegii ei de partid să voteze amendamentele pentru cultură. 

„Trag nădejde că măcar colegii mei din alianță să le voteze, deși ar fi oricum insuficient ca amendamentul să treacă. Doar ca impresie artistică vom puncta, ceea ce e foarte tristuț”, s-a plâns Manuela Mureșan. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te