Tribunalul București amână decizia definitivă privind validarea lui Clotilde Armand la Sectorul 1

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.10.2020 - 16:54
Clotilde Armand. Sursa: Facebook

Tribunalul București a amânat pentru marți o decizie definitivă privind validarea mandatului lui Clotilde Armand ca primăriță a Sectorului 1 din București.

SHARE

Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 1, însă hotărârea instanţei a fost contestată de 125 de persoane, printre care se află şi primarul care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache (PSD).

În urmă cu două zile, Armand a scris, pe contul ei de Facebook, că sunt 120 de persoane care au contestat validitatea alegerii ei în fruntea Primăriei Sectorului 1. 

„La o lună de la alegerile din Sectorul 1, partidul-cartel numit PSD ne demonstrează că nu vrea să părăsească primăria. Pesediștii au pus 120 de persoane să conteste validarea alegerii mele în funcția de primar al sectorului 1. Da, ați auzit bine. 120 de pesediști. Din cauza aceasta se tot întârzie cu depunerea jurământului și preluarea mandatului meu. Dar toate aceste aspecte se vor lămuri. În data de 26 octombrie avem termen la Tribunalul Municipiului București. Pesediștii trag acum de timp să-și acopere urmele jafului. Nu o să le meargă. Și cineva va răspunde în fața Justiției pentru dispariția unui miliard de lei din bugetul primăriei”, a scris Clotilde Armand, pe contul ei de Facebook. 

Candidata USR-PLUS a câștigat alegerile la o diferență de circa 1.000 de voturi față de candidatul PSD, Daniel Tudorache.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, adică un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi, conform Agerpres. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.