Trei persoane publice care s-au dezis de AUR: „Să-mi prezinte scuze pentru abuz”

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 10.12.2020 - 19:57

Intrarea AUR în Parlament a adus această formațiune în prim planul opiniei publice. După ce luni de zile a trecut neobservat, din 6 decembrie Alianța pentru Unirea România a fost întoarsă pe toate fețele.

SHARE

Succesul electoral al AUR le-a adus acestora și un număr consistent de membri noi, potrivit comunicatelor partidului. 15.000 de persoane s-au înscris în Alianţa pentru Unirea Românilor în doar 24 de ore de la apelul lansat luni de co-preşedinţii formaţiunii George Simion şi Claudiu Târziu. 

Dar, au fost și câteva persoane care s-au declarat speriate de doctrina noului partid parlamentar, de sorginte legionară, dar și de faptul că o parte dintre liderii săi îndeamnă populația să nu se supună măsurilor de protecție la COVID-19. 

Citește și: AUR are și un Senat, la fel ca Mișcarea Legionară

Mai mult, trei persoane cunoscute susține că AUR le-a folosit în mod abuziv imaginea și numele pentru a-și face campanie electorală. 

Unul dintre aceștia este președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. Unul dintre copreședinții AUR a distribuit în campania electorală o fotografie cu acesta. Mesajul era simplu: „George Simion – Cu președintele Academiei Române Ioan-Aurel Pop. E timpul să punem profesioniștii la conducere Țării”.

Imaginea a avut 25.000 de aprecieri și peste 2.400 de distribuiri.

Newsweek România l-a contactat pe Ioan Aurel Pop, iar acesta a negat orice legătură cu AUR.

Citește și: Președintele Academiei acuză AUR și pe George Simion că i-au folosit imaginea în scop electoral

Monica Tatoiu a anunţat pe pagina sa de Facebook că partidul i-a transmis un mesaj pe care nu l-a dorit.

„Salutare, Monica! Am primit adeziunea ta la Alianţa pentru Unirea Romanilor - AUR. Mulţumim pentru încredere şi bine ai venit în rândurile noastre!". Acest mesaj susține Monica Tatoiu că l-a primit.

Monica Tatoiu a avut o reacție foarte dură cu privire la membrii acestui partid.

„Nu am făcut nici o cerere de adeziune. Şi uite ce am primit. Ăştia sunt mai ceva ca căpuşele. Or fi cumpărat din donaţii nişte baze de date. Doar că pe mine m-au enervat. Şi mie îmi plac confruntările în tribunale. De acum încolo cu binoclul pe oamenii lor care sunt în fata", a scris Monica Tatoiu pe Facebook.

În replică, avocata Diana Șoșoacă, proaspăt parlamentar AUR, susține că se încearcă discreditatea partidului. 

„Ceea ce spune doamna Tatoiu de o așa-zisă mulțumire de înscriere. Îi spun să se adreseze organelor de anchetă. (...) În cazul în care sunteți deranjată, faceți plângere. E normal, avem foarte multă treabă. Este o încercare de discreditare a partidului nostru”, a menționat Diana Șoșoacă, într-o discuție cu Monica Tatoiu la România TV.

Citește și: Radu Paraschivescu anunță că refuză să se înscrie în AUR, unde a fost invitat

Scriitorul Gellu Dorian apărea, potrivit paginii oficiale a Alianței pentru Unirea Românilor, ca susținător al partidului. Acesta a negat.

„În spital fiind, infectat cu Covid, aflu cu stupoare că sunt pe lista de susținători AUR. Nu sunt susținător AUR. Nu am avut contact cu niciun membru al acestei alianțe, nici nu știam că există și în Botoșani o astfel de mișcare.

Nici nu știam că vor candida la alegeri; pur și simplu nu existau pentru mine. Nu fac politică de niciun fel, mai ales una de această nuanță, cu care mi-aș murdări existența.

Nici nu știam că Sorin Lavric e membru AUR. Probabil el m-a inclus pe lista de susținători, fără să mă întrebe. Nu are acceptul meu pentru așa ceva.

Azi, când am ieșit din spital, i-am cerut în mod imperios să mă scoată de pe lista de susținători. Apoi le voi cere sa-mi prezinte scuzele pentru abuz. Altfel voi fi obligat să mă adresez justiției pentru a-mi salva imaginea. Cer tuturor celor care mă mai văd pe această listă să mă considere în afara ei, nu am nimic comun cu această alianță”, a scris și Gellu Dorian.

După acest anunț, numele scriitorului a fost scos de pe pagina oficială AUR, după cum a confirmat acesta pentru Botoșăneanul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te